Curs: Literatura noii ordini mondiale

Cursul își propune o prezentare și o discuție despre patru romane clasice ale literaturii distopice. Ca teme generale vor fi urmărite relevanța lor pentru modernitate, presupozițiile antropologice și filozofia politică implicită, cu un accent special pe amplasarea fiecărui roman într-un context ideologic anume. În același timp, vor exista trimiteri și comparații inevitabile la textele utopice notorii (Republica, Utopia sau Călătoriile lui Gulliver) pentru a pune în evidență locurile comune, dar mai ales diferențele specifice. În subsidiar, vor fi atinse și distopiile cinematografice, mai ales în cazul ecranizărilor romanelor în discuție.

Seminarul se adresează celor interesați de istorie contemporană, pasionaților de istoria ideilor, literatură și filozofie. Însă, practic, oricine dorește o introducere livrescă în totalitarism, eugenie, transhumanism, tehnocrație și alte variațiuni ale acelorași erezii, este binevenit. În consecință, pentru participarea la seminar nu e nevoie de standarde formale, însă lectura cărților în discuție va fi mult apreciată.

Temele întâlnirilor:

Noi, Evgheni Zamiatin

Minunata Lume Nouă, Aldous Huxley

1984, Gerorge Orwell

Acea putere hidoasă, C.S. Lewis

Lector: Ninel Ganea

Data începerii: 11 octombrie 2016

Număr întâlniri: 8

Preț:

350 RON – curs complet de 8 întâlniri 100 RON – o carte în 2 întâlniri 60 RON – 1 întâlnire Studenții și elevii beneficiază de reduceri: 250 RON curs complet / 75 RON o carte în 2 întâlniri / 60 RON – o întâlnire.

Mai multe detalii pe site-ul Academiei Private.

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?