Școala de toamnă Mises @ Breb 2022

Școala de toamnă a Institutului Ludwig von Mises România în Maramureș

Anul acesta aniversăm ziua de naștere a lui Ludwig von Mises cu o Școală de toamnă la Breb, Maramureș, în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie 2022.

În afară de ziua de naștere a lui Mises, vom aniversa și un centenar de la publicarea tratatului misesian Socialismul.

Și cum tratatul a fost dezvoltat pornind de la articolul revoluționar despre imposibilitatea calculului economic în societatea socialistă din 1920, vom marca și 102 ani de la publicarea acestui articol, cu propriul nostru volum intitulat Un veac de imposibilitate, o colecție menită să surprindă evoluția mai recentă a dezbaterii despre argumentul imposibilității calculului economic.

Școala de toamnă de la Breb va fi nu doar un prilej de a sonda teoriile Școlii austriece și relevanța lor actuală, ci și ocazia de a participa la un workshop de înțelepciune practică inspirată de experiență antreprenorială și gândire liberală.

Prezentările vor fi în limba română. Cursurile vor fi adresate preponderent celor care sunt la prima întâlnire cu noțiunile Școlii austriece, dar nu este exclus ca, în funcție de nivelul auditoriului, să avem și discuții avansate. De asemenea, cărțile și articolele pe care le vom trimite în prealabil în format electronic celor înscriși vor fi în limba română.

În plus, lucru deloc de neglijat, școala va fi un moment mult așteptat de a fi împreună, în persoană, de a lega prietenii și cunoștințe noi, și de a vedea, respira și gusta din spiritul unui loc faimos pentru tradițiile și pitorescul său.


Costul evenimentului este de 1780 de lei.


Membrii și susținătorii Institutului au reduceri suplimentare – îi rugăm să ne contacteze pentru detalii.

Sunt, de asemenea, disponibile burse pe care le acordăm celor care trimit la [email protected] un Curriculum Vitae și o scrisoare în care ne explică de ce este importantă pentru ei această experiență.

Pentru mai multe întrebări, ne puteți scrie aici:  Ce primesc participanții în acest cost:

  • Prelegerile
  • Workshopul
  • Cazare 4 nopți în case tradiționale din Breb
  • Toate mesele
  • Cărți editate de Institut în valoare de 490 de lei, sub formă tipărită la eveniment și pdf la înscriere

  Întâlnirile și mesele au loc la Casa lu’ Dochia (Facebook | Google Maps)
  La cerere, putem adapta costul pentru participanții cu cerințe aparte

  Lectori

  Mihai-Vladimir Topan este vicepreședinte academic al Institutului Ludwig von Mises România, co-fondator al Academei Private, conferențiar în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

  Matei Apăvăloaei este cercetător asociat al Institutului Ludwig von Mises România și lector la Facultatea de Relații Internaționale, Academia de Studii Economice, București.

  Andreas Stamate-Ștefan este cercetător asociat al Institutului Ludwig von Mises România și lector la Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

  Tudor Smirna este președinte și co-fondator al Institutului Ludwig von Mises România, asistent universitar în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

  Vlad Mureșan este lector universitar la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, doctor în filosofie (2009), specializat în idealismul german și filosofia religiei, interesat deoportivă de filosofia modernă, filosofia culturii și teoria instituțiilor.

  Marius Ceterchi este antreprenor, ex-corporatist cu experiență în marketing și vânzări FMCG, absolvent de Tranzacții Internaționale în cadrul ISE Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și, nu în ultimul rând, gazda noastră în Breb.

  După școală

  După cele trei zile de discuții, ne plimbăm prin Maramureș:

  Ofertă de ultim moment: tur ghidat gratuit!

  Așadar, vă așteptăm alături de noi la prima Școală de toamnă organizată de Institutul Mises:


  Sponsori

  Discută

  Autori la MisesRo

  Arhivă

  Abonare

  Newsletter MisesRo

  Frecvență

  Susține proiectele Institutului Mises

  Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

  Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

  Contact

  Ai o sugestie? O întrebare?