Școala de toamnă Mises @ Breb 2022

Școala de toamnă a Institutului Ludwig von Mises România în Maramureș

Anul acesta aniversăm ziua de naștere a lui Ludwig von Mises cu o Școală de toamnă la Breb, Maramureș, în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie 2022.

În afară de ziua de naștere a lui Mises, vom aniversa și un centenar de la publicarea tratatului misesian Socialismul.

Și cum tratatul a fost dezvoltat pornind de la articolul revoluționar despre imposibilitatea calculului economic în societatea socialistă din 1920, vom marca și 102 ani de la publicarea acestui articol, cu propriul nostru volum intitulat Un veac de imposibilitate, o colecție menită să surprindă evoluția mai recentă a dezbaterii despre argumentul imposibilității calculului economic.

Școala de toamnă de la Breb va fi nu doar un prilej de a sonda teoriile Școlii austriece și relevanța lor actuală, ci și ocazia de a participa la un workshop de înțelepciune practică inspirată de experiență antreprenorială și gândire liberală.

În plus, lucru deloc de neglijat, școala va fi un moment mult așteptat de a fi împreună, în persoană, de a lega prietenii și cunoștințe noi, și de a vedea, respira și gusta din spiritul unui loc faimos pentru tradițiile și pitorescul său.

Ce primesc participanții în acest cost:

  • Prelegerile
  • Workshopul
  • Cazare 4 nopți în case tradiționale din Breb
  • Toate mesele
  • Cărți editate de Institut în valoare de 460 de lei, sub formă tipărită la eveniment și pdf la înscriere

Întâlnirile și mesele au loc la Casa lu’ Dochia (Facebook | Google Maps)
La cerere, putem adapta costul pentru participanții cu cerințe aparte

Lectori

Mihai-Vladimir Topan este vicepreședinte academic al Institutului Ludwig von Mises România, co-fondator al Academei Private, conferențiar în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

Matei Apăvăloaei este cercetător asociat al Institutului Ludwig von Mises România și lector la Facultatea de Relații Internaționale, Academia de Studii Economice, București.

Andreas Stamate-Ștefan este cercetător asociat al Institutului Ludwig von Mises România și lector la Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

Tudor Smirna este președinte și co-fondator al Institutului Ludwig von Mises România, asistent universitar în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice.

Vlad Mureșan este lector universitar la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, doctor în filosofie (2009), specializat în idealismul german și filosofia religiei, interesat deoportivă de filosofia modernă, filosofia culturii și teoria instituțiilor.

Marius Ceterchi este antreprenor, ex-corporatist cu experiență în marketing și vânzări FMCG, absolvent de Tranzacții Internaționale în cadrul ISE Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și, nu în ultimul rând, gazda noastră în Breb.

După școală

După cele trei zile de discuții, ne plimbăm prin Maramureș:

Așadar, vă așteptăm alături de noi la prima Școală de toamnă organizată de Institutul Mises:

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru.

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?