Seminarul Cărți mici, idei mari 2021: Manifestul libertarian

Seminarul Cărți mici, idei mari 2021: Manifestul libertarian

Nu aduce anul ce aduce ceasul. Începem de săptămâna viitoare, joi, 27 mai 2021, seminarul Cărți mici, idei mari, cu discuții pe marginea cărții Pentru o nouă libertate. Manifestul libertarian, al lui Murray Rothbard.

Seminariile din seria Cărți mici, idei mari sunt destinate celor care doresc să se familiarizeze cu ideile Școlii austriece de economie și ale filosofiei politice liberale. Chiar dacă prezentările și dezbaterile vor fi la nivel de începători, ne vom lăsa conduși de ideile din cartea discutată.

Seminarul va fi moderat de Tudor Smirna, avându-l invitat permanent pe profesorul Constantin Munteanu-Gurgu și mizând pe participarea ocazională a altor invitați, buni cunoscători ai Școlii austriece de drept și economie.

Dacă tot începem din scurt, vom trece direct la discutarea capitolului 2: Proprietate și schimb, care va fi prezentat de profesorul Munteanu.

Intenția noastră este de a ține pe cât posibil întâlniri săptămânale, discutând câte un capitol pe întâlnire și ținând cont că urmează o perioadă cu sesiuni de examene și vacanțe pentru mulți dintre potențialii participanți. Așadar, vom stabili următoarele întâlniri pe parcurs.

Seminariile vor avea loc în str. Aurel Vlaicu nr. 47 (Ceai la Vlaicu) de la ora 19:00. Participarea in situ nu presupune decât o obligativitate non-monetară: ne așteptăm participanții să studieze capitolul de discutat și să contribuie la discuții cu atenție, curiozitate și inteligență. 

Recomandăm participanților să cumpere cartea din Librăria Mises și pentru asta le vom oferi un preț special, cu reducere.

Nu luăm în calcul participarea online din cauza dificultăților tehnice implicate, dar nici nu excludem o funcționare hibridă in situ și online. Acest lucru rămâne de discutat.

Cei care doresc să se înscrie o pot face trimițându-ne un CV. Anunțul fiind atât de apropiat de începerea seminarului, încurajăm pe cei interesați să ne scrie chiar dacă văd acest anunț după ceva timp de la publicarea lui.

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?