Economia în șapte lecții, ediția a 2-a

Economia în șapte lecții, ediția a 2-a

40,00 lei

În vremuri de criză avem nevoie mai mult decât oricând de idei economice sănătoase. Reedităm, în condiții tipografice de calitate înaltă, această carte în care găsiți lecțiile argentiniene ale lui Ludwig von Mises – editate anterior sub titlul Capitalismul și dușmanii săi. Alături de ele, un addendum despre ciclul economic și o postfață de Murray Rothbard.

Conținutul cărții:

Prefață, de Tudor Smirna
Politici economice. Gânduri pentru cei de azi și cei de mâine, de Ludwig von Mises
Ciclul economic și expansiunea creditelor: consecințele economice ale banilor ieftini, de Ludwig von Mises
Ludwig von Mises pe înțelesul tuturor, de Murray Rothbard

În stoc

Categorii: ,

Descriere

„Pentru bolnavii de colectivism, o cură cu gândirea lui Ludwig von Mises constituie una dintre puținele șanse de însănătoșire. Seria de conferințe pe care publicul românesc o are acum în față este cea mai scurtă carte sigură despre adevărurile economice. Din acest motiv, ea reprezintă un aliat prețios al spiritelor libere și un dușman al bigotismului intelectual.”

Horia-Roman Patapievici

„Ludwig von Mises rămâne cel mai eminent economist al tuturor timpurilor, înainte și după care logica acțiunii umane într-un sistem bazat pe diviziunea spațio-temporală intensă a muncii se reduce la note de subsol. În particular, el a făcut posibilă înțelegerea democrației ca paravan politic al domniei falsificatorilor de bani și – mai general – a dinamicii maligne a mijloacelor politice moderne ca dimensiune inerentă aceleiași dezlănțuiri programatice a patimii achizitive și derivatelor ei care, într-o lume contrafactuală de „îngeri și demoni libertarieni”, ar fi dat direcția capitalistă de dezvoltare a ordinii proprietății private.”

Dan Cristian Comănescu

Cartea conține în primul rând cele șase prelegeri susținute de Mises la Buenos Aires în 1958 și publicate postum în limba engleză, în anul 1979, sub titlul Economic Policy: Thoughts for today and Tomorrow. Prelegerile erau adresate unui public începător și, de aceea, sunt ideale pentru un prim contact cu modul de gândire al lui Mises și al Școlii austriece. Aceste lecții argentiniene sunt însoțite de memoriul despre ciclul economic pe care Mises l-a pregătit în 1946 în calitate de consultant pentru un grup de oameni de afaceri.

Cele șapte lecții misesiene sunt completate de o concentrată biografie intelectuală a autorului, publicată inițial de Rothbard în 1973. Prin căldură, strălucire și luciditate, această scurtă lucrare clasică e depășită doar de exhaustiva biografie misesiană a lui J.G. Hülsmann. Profunzimea istorică și accentul pus pe praxeologie și pe metoda marginalistă, aplicate îndeosebi la teoria monetară, recomandă eseul ca pe o necesară lectură timpurie pentru toți începătorii de orientare misesiană.

Astfel rotunjit, acest volum este important pentru că tratează simplu câteva chestiuni esențiale pentru conviețuirea oamenilor în societate. Înțelegerea lor sau schimbarea punctului de vedere asupra lor în direcția sugerată de Mises și Rothbard se aseamănă unei schimbări bruște de mediu, unei treceri subite de la întuneric la lumină.

Informații suplimentare

Greutate0,220 kg
Dimensiuni21 × 14 × 1 cm
autor

Ludwig von Mises, Murray N. Rothbard, Tudor Gherasim Smirna

traducator

Dan Cristian Comănescu

editura

Institutul Ludwig von Mises România

an

2020

pagini

176

dimensiuni

13 x 21

isbn

978-606-94653-3-2

Coperta

Flexi, cu lăcuire selectivă

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Economia în șapte lecții, ediția a 2-a”

Livrare gratuită

Susține-ne devenind membru MisesRo și ai livrare gratuită.

SAU

Cumpără de minim 200 de lei și îți livrăm gratuit oriunde în România.

 

Categorii de produse

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?