Economia într-o lecție – Henry Hazlitt

Economia într-o lecție – Henry Hazlitt

30,00 lei

Titlul original: Economics in One Lesson

Traducere de Iulian E. Tănase

Editura Terra Libertas

Ediția a 2-a

În stoc

Categorii: ,

Descriere

Henry Hazlitt (1895-1993) a fost una dintre cele mai strălucite minți ale secolului XX. Scriitor, economist, filosof și critic literar prolific, Hazlitt a fost un apărător neobosit al principiilor liberalismului clasic și un adversar redutabil al etatismului, sub diversele sale forme – protecționism, socialism sau keynesism.

Economia într-o lecție, cea mai cunoscută lucrare a sa, a apărut în 1946, fiind tradusă în zece limbi și tipărită în peste un milion de exemplare. În paginile acestei cărți, Hazlitt prezintă și analizează o serie de erori economice caracteristice atât neinițiaților în tainele economiei, cât și – din nefericire – multor economiști profesioniști. Într-un stil clar și concis (H. L. Mencken, un alt mare jurnalist și scriitor american, spunea despre el că reprezintă „unul dintre puținii economiști care știu să scrie” ), el explică modul în care multe dintre intervențiile guvernului în economie, sub diversele forme pe care le îmbracă (lucrări publice, credite guvernamentale, „protecția” acordată producătorilor interni prin intermediul taxelor vamale, stabilirea unui salariu minim și altele), produc efecte negative în lanț la nivelul întregii societăți.

Pentru cei care vor să deprindă tainele științei economice, Economia într-o lecție reprezintă un excelent început. Pentru cei care cred că stăpânesc aceste taine, scriind cu o lejeritate remarcabilă despre binefacerile intervenției guvernamentale, lectura acestei cărți reprezintă o necesitate.

Informații suplimentare

Greutate0,1 kg
traducator

Alina Danielescu, Mădălina Badea

editura

Libertas

an

2020

pagini

200

dimensiuni

13 x 20

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Economia într-o lecție – Henry Hazlitt”

Livrare gratuită

Susține-ne devenind membru MisesRo și ai livrare gratuită.

SAU

Cumpără de minim 200 de lei și îți livrăm gratuit oriunde în România.

 

Categorii de produse

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?