MisesRo la Bookfest

În perioada 24-28 mai, Institutul Mises va fi prezent la Bookfest București. Vă așteptăm la standul G08, unde puteți răsfoi cărțile noastre și titluri selectate de la Liberalis, Libertas, Contramundum și Anacronic.

Andreas Stamate-Ștefan va fi joi, 25 mai, ora 18:00, la standul MisesRo, pentru a vorbi cu cititorii despre Efectele economice ale pandemiei.

Pandemia de Covid19 s-a încheiat, în mod oficial, sau cel puțin nu mai este o urgență de sănătate publică, așa cum declara Organizația Mondială a Sănătății la începutul acestei luni. Însă Covid19 a fost un virus care, pentru cei ce împărtășesc valori liberale și cred în importanța unei economii libere, a repus pe masă problema stat-piață, de data aceasta într-un context pur medical. Este statul – un monument al ineficienței alocării resurselor – în măsură să se ocupe de sănătatea publică? Este curios cum, cei mai mulți dintre adepții intervenției guvernamentale, deși observă ușor eșecul statului în proiecte atât de mici, precum realizarea unui parc de copii sau amenajarea unui spațiu verde, sau eliminarea buruienii denumite ambrozie, ce afectează peste 400.000 de alergici doar în România, nu sesizează nicio inconsecvență în a da pe mâna statului proiecte atât de mari precum rezolvarea unei pandemii. Pare că trăim vremuri iraționale economic sau în care orice e mai important decât argumentul economic. Cartea lui Jesus Huerta de Soto – Efectele Economice ale Pandemiei – este, folosind un clișeu, ca un duș rece care ne explică pas cu pas că statul nu poate fi în ultima instanță decât un factor agravant în cazul unei crize medicale.

Lansare și dezbatere pe marginea recentelor apariții editoriale

Sâmbătă, pe 27 mai, la ora 19:30, vă așteptăm la Scena Agora, alături de Vlad Topan, Tudor Smirna și invitații noștri Mihail Neamțu și Adrian Gheorghiu, nepotul și moștenitorul traducătorului Sergiu Marcus, pentru lansare și discuții cu publicul pe marginea cărților Socialismul și Zece mituri anticapitaliste.

Vă așteptăm necondiționat, dar am aprecia dacă puteți confirma participarea pe Facebook:

Costel Stăvărache la standul MisesRo

Tot sâmbătă, la ora 18:30, Costel Stăvărache va veni la standul nostru pentru a-și prezenta cartea Incursiuni turboliberale și pentru a conversa cu cititorii.

Din prefață:

Când scrie ceva e din cauză că vrea să afle ceva. Și nu stă de povești. Mai bine dă o memă. Suntem, deci, privilegiați să vă oferim colecția de 55 de eseuri de economie, filosofie și libertarianism pe care o aveți în față. Costel a atacat teme la zi, a vrut să și le explice lui și altora din perspectiva libertariană. Scurt, succint, cu densitate, savoare și claritate. Sunt atinse chestiuni mari, importante și unele despre care nu mi-aș fi închipuit că se poate distinge o poziție libertariană. Aruncați o privire pe cuprins: de la nazism la marxism cultural, de la piața neagră la nordici, dar și de la fake news la voodoo, sau de la tatuaje la pâinea feliată.

Cărți noi de la Editura Liberalis

Mai jos, Sir Robert von Bohm Katzwerk, de nobilă descendență austro-scoțiană, cunoscut și ca Bobiță de Mises România, a fost imortalizat în timp ce ne „ajuta” cu transportul cărților și primirea noilor titluri de la Editura Liberalis.

Este vorba de Tratatul complet de economie al lui Ioan Strat, de Scrieri liberale de Ion Ghica, de Erorile istoricismului de Carl Menger și de Mari mituri ale marii depresiuni, de Lawrence W. Reed. Aceste cărți vor fi disponibile inițial exclusiv la Bookfest, urmând să fie disponibile și pentru achiziție online de săptămâna viitoare în Librăria Mises.

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?