Socialismul – Ludwig von Mises

100,00 lei

La un centenar de la apariția Socialismului de Ludwig von Mises, tipărim tratatul într-o primă ediție românească.

Traducere de Sergiu Marcus

Cuvânt la ediția centenară de Tudor Gherasim Smirna

Prefață de Mihai-Vladimir Topan

În stoc

Categorii: ,

Descriere

În [piața liberă] se formează un sistem de prețuri gradat cu exactitate, care permite fiecăruia să-și încadreze cererea după rigorile economice. … În socialism, toate acestea trebuie în mod necesar să lipsească … o comunitate socialistă … ar avea de trecut fără busola calculului economic întregul ocean al permutațiilor economice posibile și imaginabile … ca o navă fără destinație și fără rută.

–Ludwig von Mises

În 2022 se împlinește un veac de la publicarea tratatului misesian Socialismul: o analiză economică și sociologică. Aniversăm acest centenar umplând un gol semnificativ în lumea intelectuală românească: tipărind pentru prima dată cartea care a dat lovitura fatală sistemelor de idei colectiviste, care a arătat metodic, punct cu punct, implacabil găunoșenia diverselor proiecte socialiste și în ultimă instanță abisul care se deschide în fața oricărei politici ce propune și include abolirea proprietății private și a piețelor. Cartea care l-a convertit pe F.A. Hayek – și pe mulți alții alături de el – de la socialism la sistemul libertății. O carte care, fără vreo îndoială, chiar și la venerabila vârstă de 100 de ani, încă are forța să convertească.

Traducerea pe care o publicăm acum a fost disponibilă în format html pe Mises.ro încă de acum 20 de ani. Iar în sertarul lui Sergiu Marcus, traducătorul în limba română, foile manuscrisului începuseră să se adune chiar înainte de venirea comunismului în România și au continuat apoi, inclusiv cu traducerea epilogului scris de Mises în 1947.  Așteptarea a durat până în anul 2002, când doamna Marcus s-a întâlnit cu Dan Cristian Comănescu și Tudor Gherasim Smirna și le-a înmânat traducerea bătută la mașină și încuviințarea de a publica tratatul în format electronic. Dar despre Sergiu Marcus, despre legătura sa indirectă cu Mises și a proiectului Socialismului cu lumea anglo-saxonă și cu România, vă lăsăm să citiți în foarte interesanta relatare pe care ne-a oferit-o domnul Adrian Gheorghiu, nepotul și moștenitorul regretatului Sergiu Marcus.

Revenind la publicarea electronică din 2002, trebuie să amintim munca Dianei Elena Costea și a Ionelei Bălțătescu de a culege, corecta și prepara textul într-o primă formă, care a fost apoi convertită pentru accesarea online.

Anul acesta, pregătirea pentru centenar a însemnat scrierea prefeței de către Mihai Vladimir Topan și o nouă revizuire, adăugire a textului și tot ce ține de pregătirea lui pentru tipar de către Tudor Gherasim Smirna și studenții misesieni Ioan Nicolae Săcrieru, Gabriela Staicu și mai ales Dan Bubuilă.

Așa cum v-a obișnuit Institutul Mises, cartea va apărea în condiții grafice excepționale. Cele aproximativ 600 de pagini ale tratatului vor fi tipărite pe hârtie crem, cusută, cu copertă cartonată, cu imprimare folio, cu forzaț, tres și împachetare individuală.

Ajutați-ne să facem din publicarea Socialismului o nouă poveste de succes editorial, să punem și această carte ca o stavilă în calea deluviului colectivist care ne amenință de la stânga și de la dreapta, de la est și de la vest.

Făcând o precomandă ne sprijiniți efortul de a duce proiectul la bun sfârșit. Comandând sau donând echivalentul a mai mult de 10 exemplare puteți fi parte din carte. Vom menționa la începutul cărții acele firme și persoane care susțin cu precomenzi și donații acest efort editorial, în condițiile unei inflații care a afectat puternic prețul hârtiei și restul costurilor de publicare.

Tu ne cede malis, sed contra audentior ito!

Informații suplimentare

Greutate1,1 kg
Dimensiuni15 × 23 × 4 cm
autor

Ludwig von Mises

traducator

Sergiu Marcus

editura

Institutul Ludwig von Mises România

an

2022

pagini

656

dimensiuni

15 x 23

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Socialismul – Ludwig von Mises”

Livrare gratuită

Susține-ne devenind membru MisesRo și ai livrare gratuită.

SAU

Cumpără de minim 200 de lei și îți livrăm gratuit oriunde în România.

 

Categorii de produse

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?