Vaccinarea anti-COVID este obligatorie

Vaccinarea anti-COVID este obligatorie

Una din ideile insuficient punctate acum (2021, toamna) este că vaccinarea contra virusului care provoacă COVID este obligatorie. De regulă, se spune că vaccinarea nu este obligatorie și cutare restricții sunt un imbold pentru a crește numărul de vaccinări. Restricțiile sunt decuplate și poartă numele inocent de „politici de sănătate publică”. Similar am putea vorbi despre măsurile comuniste (crimă & furt) ca fiind „politici de reducere a inechității”.

În realitate, aceste restricții confirmă rolul obligatoriu al vaccinării, caracterul ei coercitiv. Despre ce e coerciția în genere? Este despre sancțiuni, despre amenințarea cu inițierea violenței dacă nu fac cutare acțiune. Dacă nu mă vaccinez, mi se întâmplă tot felul de privări de libertate. Una e că sunt arestat la domiciliu între 22.00 și 5.00, alta că nu pot cumpăra din anumite magazine, că nu mă pot angaja, înfometarea etc. Care e diferența între aceste sancțiuni și sancțiunea amenzii din cazul vaccinării obligatorii, unde se vede mult mai ușor că este obligatorie? Niciuna. Prin contrast, o acțiune voluntară nu are astfel de sancțiuni. De exemplu, dacă nu cumpăr măsline din Lidl nu mi se întâmplă nimic.

Vaccinarea obligatorie seamănă cu taxarea sau cu situații de tipul „banii sau viața!”. Și aici n-avem o inițiere directă a violenței, statul sau hoțul nu-mi fură banii direct, ci avem o amenințare cu folosirea ei, adică este vorba de coerciție. Dacă nu plătesc taxele am sancțiuni ca amenda, închisoarea, dacă nu dau banii unui hoț există riscul iminent să mă lovească sau omoare. La fel se întâmplă și în cazul unui viol în care agresorul nu lovește victima, ci doar amenință cu inițierea lovirii pentru a obține cooperarea ei. Inițierea directă a violenței în cazul vaccinării ar fi avut loc dacă unui om i se injectează vaccinul forțat direct, fără alte discuții și amenințări. Îl țin doi polițiști și îl injectează o asistentă. Situația noastră de acum e una de coerciție, de amenințare că pățești ceva dacă nu te vaccinezi.

Morala e că intelectualii români nu trebuie să mai ceară obligativitatea vaccinării pentru că ea există deja. Eventual pot avea în vedere sancțiuni suplimentare ca muzica dată la maxim în apropierea unui nevaccinat, bice la tălpi, smulgerea dinților, înecarea simulată etc.

Publicat inițial pe În Dodii.

Avatar photo
Scris de
Costel Stăvărache
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?