Propaganda vaccinării față în față cu cifrele

Propaganda vaccinării față în față cu cifrele

Sondajul LARICS

Suntem efectiv asaltați pe toate canalele de propagandă cu privire la recordurile de „vaccinare” ce sunt doborâte unul după altul mai ceva decât era producția de grâu la hectar pe vremea răposatului. Motivul pentru acest lucru?

Recent, laboratorul de sondaj al deep state-ului român a efectuat un sondaj în populație și a descoperit că intenția de „vaccinare” a românului este adunat-inclusivistă la 40%. Asta în vreme ce 32% dintre români nu vor nici în ruptul capului să se înțepe cu nici unul dintre serurile care sunt în studiu până la finalul lui 2023 și 27% încă se declară „nehotărâți”.

E ușor de intuit că atunci când te sună reprezentanții Laboratorului Pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică să te întrebe ce părere ai despre Rusia, despre pandemia de COVID și dacă vrei să te înțepi sau nu o mare parte dintre cei care răspund că nu s-au hotărât încă sau că au de gând să aparțină de fapt categoriilor cu o tură mai la dreapta. De altfel faptul că răspunsurile pe vaccinare sunt extrem de înclinate în direcția taberei „oficiale” se văd și numai dacă ne uităm la raportările oficiale. În vreme ce în sondajul LARICS 20% afirmă că s-au vaccinat deja, raportările oficiale între 12 aprilie și 23 aprilie (perioada în care au fost colectate datele) arătau că vaccinați cu măcar o doză în România erau 12.09%, respectiv 15.19%, în vreme ce persoanele complet vaccinate erau 7.46%, respectiv 9.06%.

Revenind la sondaj, le-a fost clar și cercetătorilor că punctul efectiv de vedere al românilor a fost relevat în răspunsurile la alte întrebări mai puțin directe.

82.4% dintre români nu cred că „vaccinările” pot opri pandemia:

91.5% dintre români cred că măsurile nu mai sunt respectate pentru că ne-am săturat de ele:

87.6% dintre români cred că măsurile nu mai sunt respectate pentru că nu avem încredere în autorități:

63.6% dintre români cred că virusul nu este atât de periculos precum se spune în presă:

82.7% dintre români cred că morțile înregistrate ca fiind de covid sunt de fapt atribuibile altor boli:

Efectul propagandei de stat este și el observabil: în vreme ce în cadrul sondajului doar 40% dintre români spun că vor să se vaccineze sau s-au vaccinat deja, percepția publicului că o majoritate de români vor să se vaccineze este de 52.1%:

La capitolul de trollare al sondajului e de menționat că în vreme ce 35% au refuzat efectiv să-și dea cu părerea despre care „vaccin” ar fi mai bun, 1.6% dintre respondenți au declarat că vaccinurile chinezești sunt cele mai bune. Pentru referință, la ultimul recensământ populația de etnie chineză reprezenta 0.01% din întregul populației:

Discutând acest sondaj, sper să pun în evidență motivele pentru care avem de-a face cu propaganda deșănțată pro-vaccin în clipa de față, cu accent pus pe două mari direcții: „uite câtă lume se vaccinează” și „uite ce libertăți oferim pentru cei vaccinați”.

Miza este convingerea celor 27% declarați nehotărâți prin tehnica conformismului (uite câtă lume face așa) și a zăhărelului (uite ce recompense primești) și din păcate tehnicile vor fi mult prea funcționale pentru că majoritatea lumii continuă să asocieze probabil restricțiile cu „pandemia”, în loc să înțeleagă că restricțiile, absolut toate, de orice natură ar fi ele, vin doar de la guvern, mai precis din pixul unui birocrat.

Cazul Israel

Dar ca să ne adresăm un pic și acelora care sunt convinși, dar ferm convinși, că vaccinarea nu numai că va aduce finalul pandemiei, ci ne va restaura și toate libertățile pe care le aveam în februarie 2020, haideți să lucrăm cu materialul clientului, poate cea mai difuzată poveste de „succes” pe canalele de propagandă: Israelul, țara care a învins pandemia prin vaccinarea populație și care a redeschis tot.

Mai jos am pus extrasul de cazuri zilnice din două țări învecinate, cu populație similară, amândouă trecute prin „valul 2” (pentru ele) de pandemie. Se pare că, dintr-un motiv probabil geografic, cele două valuri deși decalate în timp în cele două țări au avut o evoluție aproape identică (atât în intensitate cât mai ales în durată). A se observa că la una dintre ele scala verticală merge până la 14.000, la cealaltă numai până la 10.000 de cazuri zilnice. Vă las să ghiciți care dintre ele este Israelul și care Iordania.

Oricum ar fi, succesul este asigurat, nu-i așa? Acea scădere vertiginoasă a cazurilor de la finalul celui de-al doilea val a fost pusă pe seama vaccinului. Prin urmare, e clar, oricare dintre cele două grafice ar fi cel ce reprezintă Iordania, cu siguranță vaccinarea în Iordania merge la fel de bine precum în Israel, nu?

De pe tracker-ul vaccinării în lume, Our World In Data, putem observa prin comparație procentajul de persoane complet vaccinate în Israel și în Iordania:

Și al persoanelor vaccinate cu o singură doză:

Cu ajutor vizual ca să nu avem vorbe:

Situația în România

Pentru că ne preocupă ca întotdeauna România, puteți privi mai jos un extras al evoluției cazurilor zilnice și la noi în țară. Pentru comparație, puteți observa că scara pe verticală este similară deși noi avem dublul populației Israelului.

Acest lucru este probat și de datele cumulative care ne spun că în Israel 9.12% din populație s-a testat la un moment dat pozitiv, 6.97% din populația Iordaniei și doar 5.56% din populația României.

Situația în Seychelles

Alternativ am să fac referire la o propagandă în sens contrar. Au apărut știri că în țara unde 67% din populație a fost vaccinată, Seyschelles, a început un nou val de Covid atât de puternic încât țara a fost forțată să introducă noi restricții. În articolele ce prezintă situația se suspectează că acest lucru e datorat ineficacității vaccinului chinezesc folosit în Seychelles.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-04/world-s-most-vaccinated-nation-reintroduces-curbs-as-cases-surge

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9544921/Seychelles-reintroduced-Covid-19-measures-despite-vaccinated-nation-world.html

https://www.bbc.com/news/world-africa-56992121

Datele însă spun altceva: țara în sine are aproape 100.000 de locuitori. 67% vaccinare presupune că s-au înțepat aproximativ 67.000. Cazurile active despre care se vorbește acum sunt 1.000 și un pic. E posibil să găsești 1.000 de oameni din cei aproximativ 33.000 încă nevaccinați. E adevărat că am văzut un raport după care, dintre cazurile noi, aproximativ 35% sunt complet vaccinați, dar nu este o informație pe care am reușit s-o verific pe un site de știri care să nu aibă agendă anti-vax.

Situația în Gibraltar

În final, însă, ar merita să aruncăm o privire și peste țara în care 99,76% din populație a fost complet vaccinată. Această țară nu are, în prezent, nici o epidemie de Covid, dar are în continuare o serie de măsuri și de restricții despre care consider că ar trebui să fie informați și cei care sunt siguri că vaccinarea ne va reda libertatea.

Țara în cauză este Gibraltarul și, în Gibraltarul care are la ora actuală 99.76% din populație complet vaccinată, se aplică în continuare următoarele „măsuri de combatere a pandemiei”:

  • măștile sunt obligatorii în spațiile închise (magazine și alte spații publice)
  • există încă o restricție asupra capacității de persoane admise în interiorul magazinelor precum și verificări ale temperaturii și măsuri de dezinfecție
  • „noul normal” este ca autobuzele să opereze la 50% din capacitate (ca unul care a călătorit cu autobuzul în Gibraltar la rush hour, nu vreau să mă gândesc cum se asigură de respectarea acestei reguli)
  • măștile sunt obligatorii în transportul public
  • există încă dezinfecție prevăzută pentru toate zonele (hotelurile și cârciumile trebuie că adoră această măsură care îi obligă la costuri suplimentare)
  • distanțarea socială trebuie menținută în toate zonele
  • toate atracțiile turistice, exceptând un drum de sus de pe stâncă, sunt închise

Cazul Gibraltarului ar trebui să fie grăitor vizavi de ceea ce se întâmplă atunci când ai de-a face cu o populație obișnuită să se încreadă în guvern. Atunci când vaccinarea ne este vândută tuturor cu promisiunea că este tot ce mai lipsește ca să revenim la normal, poate că ar fi cazul să întrebăm „vânzătorii” dacă se referă la „normalul” din Gibraltar unde este deja vaccinat 99.76% din populație dar măsurile au rămas aproape neclintite.

Surse pentru date și imagini:

https://larics.ro/wp-content/uploads/2021/04/Barometru-de-Securitate-a-Romaniei_CCSL_ISPRI_aprilie-2021_lansare.pdf

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

https://www.visitgibraltar.gi/

Avatar photo
Scris de
Valentin Berceanu
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?