Prefaţă la prima ediţie în limba engleză

Jesús Huerta de Soto - Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice
cuprins

Mă bucură foarte tare vederea acestei frumoase ediţii în limba engleză a cărţii mele, Dinero, Crédito Bancario y Ciclos Económicos, care a fost publicată prima dată în Spania, în anul 1998. Această traducere cuprinde un mic număr de corecturi care au fost aduse în a doua ediţie spaniolă, din ianuarie 2002, și este rezultatul efortului mare depus de Melinda A. Stroup, care a elaborat primul manuscris în limba engleză al întregii cărţi.

Această ediţie în limba engleză a fost examinată riguros de Dr. Jörg Guido Hülsmann, ale cărui comentarii asupra câtorva chestiuni importante au îmbunătăţit substanţial manuscrisul. Doresc, de asemenea, să amintesc munca depusă de cercetătorul meu asistent, Dr. Gabriel Calzada, care a căutat diverse ediţii engleze ale unor cărţi rare ce nu sunt disponibile în Spania și a verificat anumite citate și surse bibliografice. În ultimul rând, am verificat personal, în întregime, versiunea finală pentru a mă asigura de acurateţea conţinutului său.

Sunt recunoscător Institutului Ludwig von Mises și, în special, președintelui său, Llewellyn H. Rockwell, Jr., pentru realizarea acestui proiect la standarde atât de înalte.

Jesús Huerta de Soto

Señorío de Sarría

mai 2005

Notă: autorul primește cu plăcere orice comentarii asupra acestei ediţii, cu rugămintea de a fi trimise la adresa huertadesoto@dimasoft.es

cuprins
© Institutul Ludwig von Mises - România