Distracția care ne omoară – Neil Postman

Distracția care ne omoară – Neil Postman

45,00 lei

Traducere de Silviu Man

Conținutul cărții:

Prefață, de Read Schuchardt

Distracția care ne omoară. Discursul public în epoca televizorului, de Neil Postman

Editura Anacronic

Stoc epuizat

Categorii: ,

Descriere

Neil Postman (n. 8 martie 1931, New York) a fost unul dintre cei mai remarcabili critici sociali și teoreticieni ai educației și comunicării din America în ultima treime a secolului XX, atrăgând, prin ideile și stilul său accesibil, numeroși adepți în întreaga lume. Profesor influent și venerat, a predat pentru mai bine de patruzeci de ani la New York University, unde a înființat faimosul program de studii în Ecologie Media. Înzestrat cu un spirit neobișnuit de cuprinzător, a fost autorul a mai mult de douăzeci de cărți, scriind lucrări fundamentale pe temele educației (Teaching as a Subversive ActivityThe End of Education), copilăriei (The Disappearance of Childhood), limbajului (Crazy TalkStupid Talk), știrilor (How to Watch TV News, împreună cu Steve Powers) și impactului tehnologiei asupra culturii (Technopoly).

Distracția care ne omoară rămâne cea mai citită și mai influentă carte a sa, fiind tradusă în mai mult de douăsprezece limbi și continuând să fie un bestseller la 30 de ani de la apariție. O carte cu adevărat profetică, scrisă în 1985 și înfricoșător de proaspătă, adevărată și relevantă astăzi. Postman arată cum televiziunea a transformat prezentarea faptelor sau a ficțiunii în divertisment, afectând puternic educația, politica sau religia și canalizându-ne atenția, banii și energiile într-o manieră care ne face susceptibili de a fi mult mai ușor manipulați social, politic sau economic. Inspirat de această carte, Roger Waters, liderul trupei Pink Floyd, a realizat albumul Amused to Death (1992).

Una dintre cele mai importante, mai deștepte, mai bine și mai elegant scrise cărți care au apărut în ultimii 30 de ani. Probabil de aia s-a și vândut până acum în lume în peste 200.000 de exemplare. Așa că, dacă vi se pare că relația dintre cărți și TV e fix aceea de pe coperta cărții și dacă vi se pare că televizorul ne-a schimbat total lumea, viața și modul de a (nu mai) gândi, nu ratați minunăția asta de carte, publicată în condiții grafice excelente de Editura Anacronic.

—Silviu Man, traducătorul cărții

O carte pentru cei care vor să înțeleagă de ce cultura de azi nu mai este cultură, de ce educația nu mai poate fi numită educație. Noile canale de propagare a informației modifică nu doar calitatea informației. Produc mutații psihologice, generând o nouă tipologie umană: video-copilul, ahtiatul după distracție, neofilul, dependentul de „știri”, omul trivial, hedonistul hipertehnologizat. Un volum care a fost scris în 1985, din familia cărților profetice – „1984”, „Minunata lume nouă” -, dar și a textelor care încearcă să semnaleze iminența dezastrului- din care mai fac parte „Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate”, „Criza lumii moderne”, „Homo videns”, „Nihilismul – rădăcina Revoluției în epoca modernă”, „Criza spiritului american”, „O Americă înfricoșătoare”, „Fuga de Dumnezeu”.

—Ciprian Voicilă

O carte strălucită, impresionantă și importantă. Ceea ce ne oferă Postman este un rechizitoriu, și încă unul de necombătut.

—Jonathan Yardley, The Washington Post Book World

Tot ce pot spune despre Distracția care ne omoară, strălucita carte a lui Neil Postman, este: da, sunt vinovat.

—Matt Groening

Nu mă pot gândi la o carte mai profetică, mai profundă, mai necesară – și, într-adevăr, mai distractivă – despre cultura media.

—Victor Navasky, The Nation

Ca propovăduitoare ferventă a Epocii Hollywoodului, m-am opus public perspectivei întunecate a lui Neil Postman asupra viitorului nostru saturat de media. Însă timpul i-a dat dreptate. El a anticipat bine că tinerii vor moșteni o cultură media a sclipiciului, bârfei și lăcomiei, frenetică și atotdevoratoare.

—Camille Paglia

Informații suplimentare

Greutate0,270 kg
Dimensiuni22 × 14,5 × 1 cm
autor

Neil Postman

traducator

Silviu Man

editura

Anacronic

an

2016

pagini

240

coperta

softcover, cu flaps

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Distracția care ne omoară – Neil Postman”

Livrare gratuită

Susține-ne devenind membru MisesRo și ai livrare gratuită.

SAU

Cumpără de minim 200 de lei și îți livrăm gratuit oriunde în România.

 

Categorii de produse

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?