Acțiunea umană

120,00 lei

Acțiunea umană este la prima sa ediție tipărită, în limba română.

Am așteptat foarte mult acest moment și acum avem o carte de colecție care se ridică la înălțimea așteptărilor: are 15,5 * 23,5 cm, 976 de pagini, copertă cartonată, legată în pânză Imperial 4690 dark blue cu imprimare folio aurie, cusută, cu forzaț bleumarin, cu tres auriu, împachetată individual. La interior are o hârtie crem/chamoise de cea mai bună calitate, pentru că ne-am dorit să vă punem la dispoziție un obiect care să satisfacă intelectual și estetic.

În stoc

Categorii: ,

Descriere

În 2018, Institutul Ludwig von Mises România împlinește 17 ani de la înființare. Nu este un număr rotund, dar va rămâne unul de hotar pentru noi. Anul acesta vom aduce la împlinire cel mai important proiect al Institutului, proiectul în jurul căruia s-a fondat și s-a închegat activitatea noastră.

Este vorba de publicarea volumul tipărit Acțiunea umană, tratatul de teorie economică și magnum opus-ul lui Ludwig von Mises.

Acest proiect are o istorie lungă. Dan Cristian Comănescu a făcut un efort constant și dezinteresat, cu misiunea de a răspândi ideile lui Ludwig von Mises, ale Școlii austriece și ale liberalismului. Traducerea sa, pe care o puteți vedea într-o primă versiune pe site-ul Institutului Mises, strălucește prin fidelitatea față de textul original, precizia terminologică și proprietatea conceptelor. Erudiția și acribia care îl caracterizează pe traducător se fac simțite într-o română cursivă, concisă și echilibrată. Volumul tipărit vă oferă cea de-a doua ediție a traducerii, revăzută.

Mihai-Vladimir Topan este cel care prefațează volumul, cu autoritatea pe care o are în calitate de continuator al seminarului avansat și profesor al noilor generații de studenți ai lui Mises și ai Acțiunii umane. Cartea are un index elaborat de Bettina Bien Greaves, tradus și adaptat de Tudor Gherasim Smirna, care s-a îngrijit și de aspectele editoriale. Alături de noi sunt, bineînțeles, nenumărați cei care au pus umărul în fel și chip la acest proiect.

Am așteptat foarte mult acest moment și acum avem o carte de colecție care se ridică la înălțimea așteptărilor: are 15,5 * 23,5 cm, 976 de pagini, copertă cartonată, legată în pânză Imperial 4690 dark blue cu imprimare folio aurie, cusută, cu forzaț bleumarin, cu tres auriu, împachetată individual. La interior are o hârtie crem/chamoise de cea mai bună calitate, pentru că ne dorim să vă punem la dispoziție un obiect care să satisfacă intelectual și estetic.

O carte de anvergura tratatului misesian poate avea o viață de câteva zeci sau sute de ani. Aveți șansa de a cumpăra prima ediție tipărită a Acțiunii umane în limba română. Așa cum spunea Mihai-Vladimir Topan în prefață,

Acțiunea umană este cea mai importantă realizare a lui Mises. Sunt abordate dintr-o perspectivă unitară, integrată, toate problemele economice importante. Edificiul teoretic al economiei apare pentru prima dată întreg, arhitectonic construit, chiar dacă loc de completări, adăugiri, aprofundări firește că rămâne întotdeauna. Pentru Murray Rothbard, acest tratat este „izbânda”, „reușita” în materie de economie; și totodată, este și „biblia economică a omului civilizat.” […] Joseph Salerno spune undeva că importanța scrierii acestui tratat nu trebuie subestimată. Practic a făcut cu putință menținerea Școlii austriece și renașterea ei după război.

Informații suplimentare

Greutate1,5 kg
Dimensiuni24 × 16 × 5 cm
autor

Ludwig von Mises

traducator

Dan Cristian Comănescu

Prefațator

Mihai-Vladimir Topan

an

2018

editura

Institutul Ludwig von Mises România

dimensiuni

15,5 x 23,5

pagini

980

isbn

978-606-94653-0-1

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Acțiunea umană”

Livrare gratuită

Susține-ne devenind membru MisesRo și ai livrare gratuită.

SAU

Cumpără de minim 200 de lei și îți livrăm gratuit oriunde în România.

 

Categorii de produse

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?