Walter Block ne sparge câteva cărămizi de pe piept

Walter Block ne sparge câteva cărămizi de pe piept

51

Asemeni unui sensei de renume mondial venit pe plaiurile mioritice la invitația unui învățăcel, Walter Block, parcă purtând un nume predestinat pentru așa ceva, își suflecă mânecile cămășii și crapă rapid și implacabil câteva blocuri de probleme economice de sub a căror greutate strivitoare nu părea că vom ieși prea curând.

Drumurile? Privatizarea. Prostituție și droguri? Legalizarea. Șomaj? Desființarea salariului minim. Românii emigrează? Câteva reforme economice majore și lucrurile ar sta pe dos. Roșia Montană? Doar instituirea și respectarea consecventă a proprietății private poate oferi o soluționare avantajoasă tuturor părților implicate. Hipermarketurile? Prosperitatea dincolo de ipocrizie. Piața liberă? „A cumpăra si a vinde în mod liber, fără coerciție sau fraudă.” Probleme, Walter? „Guvernul, socialismul, fascismul si analfabetismul economic.”

Dacă vreți să încercați și dumneavoastră acasă – ar fi chiar recomandat -, „senseiul” ne și explică mai pe larg cum a ajus la asemenea performanțe, în scrierile sale, din care una a apărut foarte recent în limba română.

Trebuie totuși să atrag atenția că a sparge astfel de cărămizi nu e totul în viață, iar Block știe și el asta, însă alții știu chiar mai bine.

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?