Seară Mises: Nesupunerea corporativă – Marian Eabrașu

Seară Mises: Nesupunerea corporativă – Marian Eabrașu

Vă invităm la o nouă Seară Mises, susținută de profesorul Marian Eabrașu, având ca subiect Nesupunerea corporativă.

Marian Eabrașu descrie tema astfel:

Discuțiile despre responsabilitatea socială a întreprinderilor au luat recent o cotitură politică. Ele se concentrează însă în principal asupra rolului politic pe care companiile îl pot asuma și/sau ar trebui să-l asume pentru a suplini deficiențele statului. Argumentul pe care urmează să-l prezint abordează dimensiunea politică a responsabilității sociale corporative dintr-un unghi diferit: vom trata rolul politic al întreprinderilor ca pe o contragreutate a autorității publice. În mod particular, propun sa analizăm condițiile în care ar fi acceptabil sau chiar obligatoriu din punct de vedere moral pentru corporații sa încalce legea și să discutăm câteva exemple.

Despre vorbitor

Marian Eabrașu (CV | Google Scholar) este din 2021 profesor asociat la EM Normandie. Deține titlul de doctor în științe politice acordat în 2007 de Universitatea din Paris Saint-Denis pentru o teză despre Teoria politică a conflictului și Abilitare de la Universitatea din Angers pentru a conduce teze de doctorat cu specializarea management, responsabilitatea socială corporativă.

Interesele sale de cercetare se află la intersecția dintre management, științe politice, filosofie și economie și, mai precis, se concentrează pe responsabilitățile sociale ale întreprinderilor, etica afacerilor și relații internaționale.

Marian Eabrașu este autor al cărții Moral Disagreements in Business, publicată de Springer.

În prezent, este editor asociat și editor al secțiunii de recenzii la jurnalul academic Philosophy of Management.

Unde ne vedem

Evenimentul va avea loc marți, 25 iulie 2023, ora 19:00, în str. Aurel Vlaicu nr. 47 (Ceai la Vlaicu, în aproprierea intersecției str. Aurel Vlaicu / bd. Dacia, punct de reper Institutul Francez).

Intrarea este liberă. Prelegerea va fi susținută în limba română.

Vă așteptăm!

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?