"Patriarhul" masoneriei de rit bizantin?

"Patriarhul" masoneriei de rit bizantin?

Desi nu cred ca se mai poate pune serios problema canonicitatii in liteara sau duh a schismato-ereziei neo-calendaristo-ecumeniste, dat fiind ca numai Bunul Dumnezeu stie cand ridica definitiv harul ultimelor insule de machiavelism relativ (v. N. Steinhardt, “Cartea Impartasirii”), merita poate semnalata ceea ce mai stiutorii par a interpreta ca o lovitura de simfonie stat-biserica la varf, in directia machiavelismului absolut (asadar conforma dinamicii obisnuite pe termen lung a politicului).

Alegere de “patriarh” (dupa George Roncea):

Masonii și-au scos șorțulețele la vedere

«Cel mai recent, un mason cunoscut, Sorin Frunzăverde, l-a indicat ca viitor Patriarh, Acceptat (cum ar zice ei cu literele lor Mari), pe Daniel Ciobotea, actual locțiitor al scaunului patriarhal după moartea misterioasă a Patriarhului Teoctist. Și mai interesant este faptul că Patriarhul Teoctist a fost “operat” de un alt mason, într-o clinică ce e controlată de un Mare Mason, dr. Irinel Popescu.»

„Nu votați cu Anti-Hristul!”

«În ultima perioadă de timp, la inițiativa patriarhului, se desfășurau în cadrul unor Comisii ale Sfantului Sinod lucrările de modificare a Statutului BOR, practic regulamentul după care se călăuzește Biserica. Se știe că acest statut fusese modificat în perioada comunistă astfel încat să favorizeze o intervenție a statului și a persoanelor străine de interesul Bisericii în soarta acesteia. Acesta ar putea fi considerat cel mai important pas făcut de Biserică pentru a se desprinde de puterea seculară a unui stat dovedit tot mai mult în ultima perioadă de timp defavorabil Bisericii și manifestărilor creștine.

Unul dintre principalele obiective era eliminarea laicilor din Marea Adunare Bisericească pentru a împiedica pe viitor intervenția unor potențiali dușmani ai Bisericii în deciziile cele mai importante ale acesteia, cum ar fi alegerea episcopilor și a patriarhului.

…Venirea unui urmaș dorit de Patriarh în fruntea BOR nu era decat o problemă de timp, căci autoritatea în sinod a Patriarhului ar fi impus cu siguranță această ultimă dorință a sa. Chiar dacă Patriarhul Teoctist s-ar fi îmbolnăvit grav, mai rămanea încă timp pentru întrunirea Marii Adunări Bisericești și pentru realizarea alegerii dorite de el.

Așadar, singurul lucru care ar fi putut interveni pentru a schimba soarta Bisericii Ortodoxe Romane, a doua ca număr de credincioși după Biserica Rusiei, nu era decat moartea subită a P. F. Patriarh Teoctist.»

Moment de răscruce în Biserica Ortodoxă Română

«Un dispozitiv impresionant de forțe polițienești a înconjurat ieri Dealul Patriarhiei. Jandarmi, polițiști, luptători DIAS “în civil” au blocat “obiectivul”. La cererea lui Daniel Ciobotea, Mitropolia a devenit un fel de cazemată izolată complet. Accesul credincioșilor a fost atent supravegheat. Controlul votului a fost asigurat tot de apropiații lui Daniel….În afară de jandarmii, înarmați ca pentru lupte de stradă și de agenții de poliție, printre credincioșii veniți să asiste, din spatele gardurilor de fier, la alegerea viitorului Patriarh al României se preumblau băieți cu bicepși lucrați, luptători de la DIAS sau SIAS sau Dumnezeu știe ce altă unitate de bătăuși profesioniști, convocați pentru a liniști orice credincios suspect. Daniel s-a temut de credincioșii bucureșteni

…Ciobotea este favoritul grupării GDS-ului, înființat cu sprijinul lui Silviu Brucan, cunoscut agent cominternist. Ciobotea a fost vădit favoritul Masoneriei, al unor ștabi din servicii, al fanilor lui Ion Iliescu, al Trusturilor de presă conduse de către membrii grupului de miliardari roșii crescuți sub aripa lui Ilici – Sorin Ovidiu Vîntu, Adrian Sârbu, Dan Voiculescu. Ciobotea este și favoritul lui Alina Mungiu, creatoarea “Evangheliștilor” una dintre cele mai grețoase “opere” anticreștine apărute în România. Ciobotea este, în sfârșit, apreciat elogios de Gabriel Andreescu, provenit tot din GDS, cunoscutul activist al ateismului în România, cel care a creat mișcarea reprezentată la vârf de un sărac cu duhul – la modul propriu nu figurat, Remus Cernea, celebru pentru “lupta” sa împotriva icoanelor din școli, împotriva rugăciunii “Tatăl Nostru”, la Televiziune – pe scurt împotriva clerului, Bisericii, Crucii – aidoma vechilor activiști cominterniști din epoca stalinistă.»

P.S.: Despre miza economico-politica a masoneriei euro-atlantice:

Our Masonic Constitution

«…The Freemasons wanted a central bank which must have a central government to enforce it….The central bank was the entire purpose of the Revolution from the Masons’ position. It would not become the true dictatorial power with total control of interest and credit until 1913 because of intelligent resistance based on an understanding of money and credit by our true patriots up until that significant year… All independence movements here and overseas are prohibited by the US government. The Declaration of Independence is considered by our government as a terrorist screed. Anyone who would invoke it is crushed, here and abroad.»

Despre miza “religioasa” a masoneriei:

Esenta anticrestina a ecumenismului

Despre imposibilitatea pe termen lung a moralei lipsite de fundament dogmatic Crestin-Ortodox a se vedea, in general, scrierile Cuv. Antonie Hrapovitki (indeosebi The Moral Idea of the Main Dogmas of the Faith), incepand eventual cu extrasele online de la:

Selected Theological Works Of Blessed Metropolitan Anthony (Khrapovitsky), de aici sau de aici.

Despre primirea schismato-ereticilor in Biserica:

The Basis on Which Economy May Be Used in the Reception of Converts by Metropolitan Anthony

Avatar photo
Scris de
Dan Cristian Comănescu
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?