Marea conflagrație antideflaționistă

Marea conflagrație antideflaționistă

Poporul se pare că a răspuns cu abnegație la chemarea conducătorilor prin combaterea deflației provocate de Lidl cu formarea unor cozi încă de la 5 dimineața. La scurt timp după ora deschiderii, bătălia cu monstrul deflației a fost câștigată pe tot întinsul țării de furia achizitivă a bărbaților, femeilor și copiilor.

După ce s-au deschis ușile, toată lumea a rupt-o la fugă spre zona cu produse ieftine, situată în partea din spate a magazinului. Cine a apucat a luat friteuză cu 49,9 lei (cu prețul redus cu 70%), grill electric cu 29,9 lei, de asemenea cu 70% mai ieftin, consolă de jocuri cu 62% mai ieftină, cuptoare cu microunde la 149 de lei, aparate de făcut gogoși, gofre, vafe, popcorn și plite electrice pentru clătite toate cu câte 29,9 lei, la jumătate din prețul obișnuit de la raft. Femeile și-au umplut coșurile sau brațele și cu aparate de masaj la 49,9 lei (mai ieftine cu 66%), cu încălzitoare pentru picioare (reduse cu 64%) sau aparate de tuns la jumătate de preț.

Bărbații, în schimb, au luat câte bucăți au putut din teancul de aparatele de curățat sub presiune, reduse cu 56%, șurubelnițe cu acumulatori, de asemenea reduse la jumătate, aparate de laminat, compresoare și detectoare multifuncționale cărora prețul le-a scăzut la jumătate. În jurul orei 8 și 10 minute, pe rafturile Lidl nu mai era niciun produs din ofertă, cei care au venit mai târziu înșelându-se amarnic atunci când au crezut că nu se vor găsi amatori de reduceri.

Se pare totuși că guvernul nu consideră această luptă de gherilă populară o manieră destul de profesionistă de a purta războiul economic, așa că, urmând și chiar depășind înțelepciunea Lordului Keynes, acest Sun Tzu al secolului XX, și-a pregătit pentru detonare încărcătura atomică de inflație, taxe, accize și amenzi, cu riscul să vaporizeze pe ici, pe colo, prin punctele esențiale masele populare și afacerile infectate de virsul deflaționist.

Guvernul are însă și întâlniri la înalt nivel pentru soluția post-carnagiu: repopularea teritoriilor devastate cu specii exotice din Asia, rezistente la radiații etatiste. Să nu fim așadar îngrijorați, ci să mulțimim guvernului: toată distrugerea va fi spre binele marilor proiecte.

Uniți strigăm: Trăiască intervenționismul! Să ne iubim pe tunurile inflaționiste! Sus taxele! Ura! Ura! Ura!

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?