Le terroriste, c'est toi!

58

Colecția paneuropeană a detaliilor comunicațiilor va putea fi folosită, în lipsă de teroriști, pentru urmărirea și pedepsirea utilizatorilor rețelelor peer-to-peer.

În articolul de aici prezint un proiect francez de lege care propune să se treacă la pasul următor în cursa totalitaristă a colectării detaliilor referitoare la comunicațiile cetățenilor. Își propune să purceadă direct la spionarea conținutului materialelor transmise prin internet.

Soluții private în fața agresiunii poliției drepturilor de autor ar putea veni dinspre soft-urile de criptare. Dar e din ce în ce mai evident că era internetului și a comunicațiilor mobile și libertatea pe care ne-au adus-o sunt într-un tragic contratimp cu totalitarismul european și mondial pe care ni-l coc elitele politice naționale și supranaționale.

Probabil vom asista la o escaladare crescândă a abuzurilor pe măsură ce se va adânci criza economică, pentru că, așa cum a arătat Robert Higgs, statul se folosește de urgențe și crize pentru a-și realiza și permanentiza tentativele de creștere a puterii, în detrimentul societății pe care o parazitează. Acest proces se numește efectul de clichet.

Pe acest fond, sunt curios cât de repede va urma România mai marilor Europei și în privința vânătorii de „pirați”, și ce alte „bunătăți” ni se mai pregătesc.

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?