Jörg Guido Hülsmann la București

Vă invităm la conferința cu titlul Financial Markets and the State, susținută de Jörg Guido Hülsmann la București, marți, pe 15 mai 2012, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, de la orele 18:00. (Intrarea este liberă.)

RSVP pe Facebook.

Despre autor

Jörg Guido Hülsmann este Senior Fellow al Institutului Ludwig von Mises din Auburn, și profesor al Facultății de Drept, Economie și Științe Sociale a Universității din Angers, Franța.

Hülsmann s-a născut în 1966, a studiat filosofie la Freien Universität Berlin, științe politehnice și economie la Technischen Universität Berlin și finanțe, management și marketing la École supérieure de commerce de Toulouse. A obținut titlul de doctor în economie de la Technischen Universität Berlin și a fost acreditat pentru conducerea tezelor de doctorat de către Universitatea Paris Dauphine.

Jörg Guido Hülsmann este unul dintre cei mai importanți cercetători contemporani din cadrul Școlii austriece de economie. A adus contribuții importante și remarcabile la teoria monedei, a ciclului economic, a echilibrului general sau a dobânzii. A scris multe articole publicate în reviste de specialitate, a editat șase cărți și este autorul unor cărți și monografii, două dintre ele, Etica producției monetare și Deflație și libertate fiind traduse în limba română în cadrul Institutului F. A. Hayek de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

Jörg Guido Hülsmann a tradus texte esențiale ale Școlii austriece în limbile engleză, franceză și germană, a scris numeroase articole de popularizare și comentarii jurnalistice și a susținut numeroase conferințe.

Pe site-ul nostru găsiți următoarele texte de Jörg Guido Hülsmann:

Euro. O interpretare rothbardiană a evoluției monetare recente

Băncile nu pot crea monedă

Unificarea politică: teorema generalizată a progresiei

Politica monetară optimă

În variantă tipărită îl puteți citi pe Hülsmann în două cărți editate de noi:

Ce le-a făcut Statul banilor noștri?

Cinci eseuri monetare în tradiția Școlii austriece

Organizatori:


Parteneri:

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?