Jesús Huerta de Soto la București

149

Tratatul lui Huerta de Soto: încă se pot obține cărți cu dedicația autorului

[Descărcați și preluați Materiale promoționale.] [Actualizare 8.10.2010: Intrarea este liberă la ambele evenimente. Pentru că sperăm să umplem sălile si să fim punctuali, vă rugăm să ajungeți din timp la conferințe.]

Jesús Huerta de Soto, profesor la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid și unul dintre cei mai importanți gânditori contemporani ai Școlii austriece de economie va susține

Miercuri, pe 20 octombrie 2010, la București,

două evenimente:

la Universitatea Româno-Americană, în Aula Magna, ora 11.00

Prelegere publică:

Financial Crisis and Economic Recession

și

la Academia de Studii Economice,în Aula Magna, ora 18.00

Prelegere publică:

The Crisis of Statism and the Way Out

La ambele evenimente se va lansa versiunea în limba română a tratatului

Moneda, creditul bancar și ciclurile economice

(Editura Universității Al. I. Cuza & Institutul L.v. Mises România, 2010, trad. Diana Costea, Tudor Smirna)

Jesús Huerta de Soto este doctor în economie și drept, membru al Societății Mont Pèlerin, al Royal Economic Society of London și al American Economic Association. Deține Premiul Internațional pentru Economie al Regelui Juan Carlos (Madrid, 1983), Premiul Adam Smith (Buxelles, 2005), Premiul Memorial Franz Cuhel pentru Excelență în Educația Economică (Praga, 2006), Premiul Gary G. Schlarbaum pentru Libertate (Salamanca, 2009), a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa în Științe Sociale de către Universitatea Francisco Marroquín (Guatemala, 2009) și va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași într-o ceremonie care va avea loc în data de 22 Octombrie 2010.

Profesorul de Economice Politică al Universității Rey Juan Carlos din Madrid este considerat unul dintre cei mai importanți gânditori ai Școlii austriece de economie. A publicat numeroase lucrări de cercetare și articole, dintre care remarcăm tratatul său, Moneda, creditul bancar și ciclurile economice, care a fost tradus în principalele limbi de circulație internațională și a cărui ediție în limba română, oferită de Universitatea Al.I. Cuza din Iași în colaborare cu Institutul Ludwig von Mises România, va fi lansată cu ocazia vizitei autorului la București și Iași.

La Universitatea Româno Americană, Huerta de Soto va vorbi despre criza economică în lumina teoriei austriece a ciclului economic, va prezenta și semna exemplare din cartea sa și va inaugura Centrul pentru Economie Politică și Afaceri Murray N. Rothbard.

La Academia de Studii Economice, Huerta de Soto va vorbi despre criza etatismului și perspectivele reconstrucției în lumina teoriilor Școlii austriece de drept și economie, va prezenta și semna exemplare din cartea sa și va primi distincția de Membru Onorific al Institutului Ludwig von Mises România.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Huerta de Soto va vorbi despre Școala austriacă de economie, va lansa oficial cartea sa și va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Mai multe detalii despre programul de la Iași al autorului se găsesc pe pagina Agenției de știri a Universității Al. I. Cuza.

Puteți obține mai multe informații la adresa http://mises.ro/contact sau la telefonul 0722725533 și puteți confirma participarea pe facebook:

Jesús Huerta de Soto la București.

Vedeți și anunțul de pe blogul lui Bogdan Glăvan: Jesus Huerta de Soto în România.

Afișul evenimentului:

[Descărcați și preluați Materiale promoționale.]

Organizatori:

Parteneri:

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?