Homeschooling: statele contra tradiției libertății, cazul Romeike

Homeschooling: statele contra tradiției libertății, cazul Romeike

Cererea de azil în SUA, înaintată de familia Romeike, homeschooler-i persecutați de statul german, a fost aprobată de judecătorul american Lawrence Burman, dar statul american, prin United States Government Agency for Immigration and Customs Enforcement (ICE) contestă decizia.

Motivele sunt următoarele:

ICE a numit pe cei care educa copiii la domiciliu ca fiind prea “indefinit” pentru a fi numit un “grup social” și că “legea Statelor Unite a recunoscut larga putere a statului de a impune frecventarea școlii și reglementarea curriculumului și certificarea cadrelor didactice”, precum și autoritatea ” să interzică sau să reglementeze educația la domiciliu”.

În recursul său, ICE susține că guvernul american are autoritatea de a interzice, pur și simplu educația la domiciliu, iar acest lucru ar trebui sa descalifice acordarea de azil. ICE susține în continuare că tratament dur oferit de Germania impotriva celor ce educa la domiciliu copiii este mai mult o simpla procedura de urmarire penala, nu persecuție. Avocați ICE au scris că “chiar daca astfel de temeri sunt destul de obiective, aceste sancțiuni ar echivala cu numai o procedura de urmărire penale”.

Cu alte cuvinte, este de ajuns ca un stat să transforme libertatea în sclavie, pentru ca alt stat să numească persecuția dreptate.

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?