DineRo on-line, în sfârșit

96

Vorbeam aici despre Moneda, creditul bancar și ciclurile economice, de Jesús Huerta de Soto, ca fiind tratatul economic al momentului. Într-adevăr, nu cred că există în limba română o lucrare mai explicită sau mai completă pentru cine vrea să înțeleagă cauzele economice și juridice ale obsesivei crize și, mai ales, pe ce fundamente trebuie schițată soluționarea ei.

Tot acolo anunțam și intenția de a publica simultan versiunea tipărită și pe cea on-line. Datorită actualității acestei cărți și pentru că cele două versiuni sunt bunuri diferite, iar ediția on-line presupune mai puține etape de producție și este afectată de un grad mai mic de incertitudine, s-a decis publicarea anticipată a versiunii on-line. Cartea, în format html, este disponibilă la:

http://misesromania.org/608/

Sperăm ca cererile pentru o ediție tipărită, care probabil vor crește în urma publicării on-line, să fie satisfăcute și ele cât mai curând.

Cartea poartă următoarea dedicație:

„În memoria Dianei Costea, prin efortul căreia a fost posibilă apariția acestei cărți în limba română.”

Diana a început lucrul la traducere în 2006, în paralel cu studiul pentru lucrarea de doctorat, ținând cursuri la FSP și SNSPA și activând ca director executiv, coordonator de seminar, secretară, curier și altele pentru Institutul Mises – România.

Cei care își amintesc permanenta ei stare de hărnicie binevoitoare sunt convinși că ar fi definitivat traducerea așa cum făcea totul: temeinic, la timp și fără zarvă. În primăvara anului 2007 au apărut însă primele semne ale bolii sale, iar de atunci, în ciuda dorinței și străduințelor ei, lucrul la traducere a încetinit tot mai mult. Diana a reușit până în aprilie 2008, când a plecat dintre noi, să definitiveze capitolele 1, 2, 3, 4, 5, 7 și a lăsat capitolul 6 în stadiu incipient.

Sunt convins că succesul acestei cărți se va datora și efortului de traducere făcut de Diana Costea și că va fi o mărturie în plus despre contribuția Dianei la diseminarea ideilor Școlii austriece de drept și economie.

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?