Din viața de sclav a antreprenorului român

Din viața de sclav a antreprenorului român

Comunismul ne-a dat numere unice ca la șeptel și a abolit orice inițiativă antreprenorială, iar structurile de control actuale nu sunt decât o inerție a comunismului, cu impulsuri noi de la UE. Rezultatul este că fac din antreprenori sclavi, în toata puterea și semnificația cuvântului.

Și iadul nu se termină când închizi firma (proces în sine kafkian), un stat vorace ne va urmări în calitate de persoane fizice până ne va jupui de tot (impozite din ce in ce mai mari pe venituri și proprietăți, ca să fim și noi „civilizați”). Chiar dacă am scăpa de tartorii noștri, la nivel superior ne așteaptă UE, o construcție socialistă, bazată pe taxarea extinsă și eliminarea libertății din fiecare cotlon, prin controale minuțioase.

România nu are nici o șansă dacă nu se repoziționează pe un model măcar elvețian, dacă nu chiar ceva mai ambițios. Cel mai plauzibil, însă, este că vom suferi până când vor face implozie structurile supranaționale în care ne-am băgat cu un entuziasm prostesc și în care stam indiferent de condiții.

Citiți mai jos despre halul în care se poate purta autoritatea fiscală cu antreprenorii și țineți cont că este, chiar în opinia celei controlate, un control relativ lejer…

Control TVA si impozit profit de la ANAF 2015 – ce mai intreaba inspectorii

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?