Dacă e 2 martie, e Ziua Rothbard

La inițiativa lui Daniel Secară din cadrul SoLib, cu concursul Centrului Rothbard de la Universitatea Româno-Americană, miercuri, pe 2 martie, vă invităm la Ziua Rothbard:

Murray Rothbard, sărbătorit la București printr-o conferință, lansare de carte și o expoziție inedită

Miercuri, 2 martie 2011, se împlinesc 85 ani de la nașterea lui Murray Rothbard, unul dintre cei mai mari filosofi economiști și autorul Manifestului Libertarian. Pentru a marca Ziua Rothbard, vă invităm la conferința

„BANII, SECURITATEA ȘI EDUCAȚIA – Moștenirea intelectuală a lui Murray Rothbard față în față cu problemele socio-economice actuale.”

„Murray N. Rothbard a fost un extraordinar gânditor, a adus contribuții majore în domeniul economiei, istoriei, filozofiei politice și teoriei juridice. Modul în care a reușit să îmbine realizările științifice cu pledoaria în favoarea libertății reprezintă o componentă importantă a moștenirii intelectuale pe care ne-a transmis-o” a declarat Bogdan Glăvan, Director executiv al Centrului de Economie Politică și Afaceri Murray Rothbard.

”Asociația pe care o reprezint s-a implicat în organizarea și promovarea acestui eveniment, din dorința de a a ajuta la răspândirea ideilor libertariene ale lui Murray Rothbard în rândul publicului larg” a declarat Claudiu Năsui, Președinte al Societății pentru Libertate Individuală.

Cu această ocazie va avea loc lansarea a două cărți editate în cadrul Institutului Ludwig von Mises România:

Cinci eseuri monetare în tradiția Școlii Austriece, lucrare care își propune să prezinte publicului român ideile centrale ale filozofiei economice rothbardiene în domeniul financiar-monetar, interpretate și apărate magistral de patru remarcabili discipoli ai lui Rothbard: Walter Block, Hans-Hermann Hoppe, Jésus Huerta de Soto și Jörg Guido Hülsmann.

De asemenea, se va lansa și cartea Liberalismul: adevărat și fals, de Murray Rothbard, conținând trei pledoarii pentru liberalismul autentic (în sfera educației, monedei și protecției) și trei eseuri critice la adresa pseudo-liberalismului.

Conferința va fi precedată de vernisajul unei expoziții nonconformiste menite să celebreze Ziua Rothbard într-un limbaj imagistic aparte.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului a Universității Româno-Americane, miercuri, 2 martie, începând cu ora 10:00.

Participă: Centrul de Economie Politică și Afaceri Murray Rothbard, Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib), Institutul Ludwig von Mises România, Centrul pentru Economie și Libertate (ECOL), Centrul Independent pentru Studii în Economie și Drept (CISED).

Participarea se poate confirma pe Facebook, unde se poate consulta și programul conferinței.

Mai jos, coperțile celor două cărți care se vor lansa și posterele concepute în cadrul SoLib special pentru această ocazie:

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?