Cea mai mare agresiune din era Obama…

Cea mai mare agresiune din era Obama…

64

…ar fi vamuirea internetului:

Privacy may be a victim in cyberdefense plan

Stafia terorismului bantuie si prin retelele lumii iar armata lui Obama se vede nevoita sa actioneze. Clica depersonalizanta ne priveste ca pe o turma buna de posedat si gestionat en-detail:

Military officials say there may be a need to intercept and examine some e-mail messages sent from other countries to guard against computer viruses or potential terrorist action. Advocates say the process could ultimately be accepted as the digital equivalent of customs inspections, in which passengers arriving from overseas consent to have their luggage opened for security, tax and health reasons.

“Terorismul cibernetic” e o gogorita. De fapt statul vrea sa ia in posesie internetul, cel mai frumos cadou pe care omenirea si-l-a oferit in ultimele decenii. Cand i-a placut unui asupritor libertatea de exprimare si disobedienta argumentata?

Cred ca nu ar fi exagerat sa privim statul ca pe un moloh acoperit de milioane de piscaturi zilnice, incepand de la bloguri cat o furnica si pana la site-uri cu audienta mai mare decat a Pentagonului. Legitimitatea i se topeste vazand cu ochii. Imparatul se dezgoleste tocmai acum cand are de inregimentat America sub stindardul fascialismului. Obama trebuie sa puna vama pe internet, sa carpeasca din vreme petice pe gura dizidentilor.

Stimati internauti, asezati-va la coada. Scoateti-va curelele, descaltati-va, deschideti bagajele, scoateti laptopurile din huse si ridicati-le capacele. Adresele de mail la control. Fiecare cu id-ul, mailul, porecla si blogul lui. Inregistrarea! Pentru URL-uri se merge la ghiseu, cu taxa, cerere tip si scrisoare de intentie. Se explica scopul personal si utilitatea publica. Nu este necesara mentionarea parolei, o stim deja. Tovarasi, din ziua de azi blogurile se vor numi jurnale electronice. Se interzice generarea si distribuirea ideilor “lichide” si a altor elemente cu potential explozibil. Postarile se fac pe propria raspundere. Scanner-ele tiuie aleatoriu, se pipaie minim un internaut din zece. Folosirea materialelor cu copyright se pedepseste cu cenzura de la unul la zece ani. Viralele se vaccineaza. Site-urile contondente se vor confisca de catre ciber-stewarzi. Retroactiv.

Cam de anul trecut asistam la accelerarea agresiunii statului american asupra societatii, la cote nemaintalnite din vremea Marii Depresiuni. Sunt deja multe privinte in care se aseamana cele doua perioade, iar daca Obama va arunca primul cancioc la ingradirea nedisimulata a internetului, va fi un eveniment similar cu marea confiscare a aurului din 1933. Acel eveniment a insemnat un salt imens spre socialismul monetar de care sufera azi America si lumea. A fost “la puntilla” pe care Roosevelt a infipt-o jovial printre omoplatii unei societati intaratate de banderillas-urile lui Hoover. Iar acum, dupa ce Bush a (re)inaugurat spionarea generalizata a populatiei de catre stat, Obama pare ca se pregateste de marele asalt asupra internetului: dizidenta autentica ia calea Fort Knox-ului iar in circulatie ramane o inflatie de activisti toxici neutralizati politic.

The cybersecurity effort, Mr. Obama said at the White House last month, “will not — I repeat, will not — include monitoring private sector networks or Internet traffic.”

Sa spunem in cor: Orice asemanari cu realitatea orwelliana sunt pur intamplatoare — si sa repetam — pur intamplatoare!

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?