Bogdan Enache despre reglementarea financiar-bancară

Bogdan Enache despre reglementarea financiar-bancară

Bogdan Enache a scris un articol despre conflictul abordărilor americană și europeană în privința noului cadru de reglementare a băncilor și instituțiilor financiare:

http://www.sfin.ro/articol_19067/…

America propune o soluție fascistă ce poate conține urme de dreptate naturală iar Europa propune pur și simplu mai mult socialism pe bază de noi taxe. Așa cum se întâmplă de obicei, clasele privilegiate ale celor două continente vor găsi un compromis care va cumula cele două, soluția fascistă și pe cea socialistă, pe spinarea claselor de neprivilegiați din America și Europa.

Adevărata soluție este separarea nu a instituțiilor financiare de cele bancare, ci a activității de depozitare monetară de activitatea de intermediere a creditelor și scoaterea în afara legii a oricărei instituții, activități sau instrument ce operează pe principiul rezervelor fracționare sau pe alte principii similare care implică frauda sistematică.

În rest, ar trebui lăsată maxima libertate în activitățile financiar-bancare și, bineînțeles, eliminată orice taxă. Un sistem bazat pe respectul elementar al dreptului de proprietate ar duce la o monedă sănătoasă, activități bancare nefrauduloase și o activitate economică scutită de avânturi nesustenabile, crize și recesiuni.

Avatar photo
Scris de
Tudor Gherasim Smirna
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?