Acțiunea umană – Deveniți parte din carte!

Acțiunea umană – Deveniți parte din carte!

397

În 2018, Institutul Ludwig von Mises România împlinește 17 ani de la înființare. Nu este un număr rotund, dar va rămâne unul de hotar pentru noi. Anul acesta vom aduce la împlinire cel mai important proiect al Institutului, proiectul în jurul căruia s-a fondat și s-a închegat activitatea noastră.

Este vorba de publicarea volumul tipărit Acțiunea umană, tratatul de teorie economică și magnum opus-ul lui Ludwig von Mises.

Acest proiect are o istorie lungă. Dan Cristian Comănescu a făcut un efort constant și dezinteresat, cu misiunea de a răspândi ideile lui Ludwig von Mises, ale Școlii austriece și ale liberalismului. Traducerea sa, pe care o puteți vedea într-o primă versiune pe mises.ro, strălucește prin fidelitatea față de textul original, precizia terminologică și proprietatea conceptelor. Erudiția și acribia care îl caracterizează pe traducător se fac simțite într-o română cursivă, concisă și echilibrată. Volumul tipărit vă va oferi cea de-a doua ediție a traducerii, revăzută.

Mihai-Vladimir Topan este cel care prefațează volumul, cu autoritatea pe care o are în calitate de continuator al seminarului avansat și profesor al noilor generații de studenți ai lui Mises și ai Acțiunii umane. Cartea are un index elaborat de Bettina Bien Greaves, tradus și adaptat de Tudor Gherasim Smirna, care s-a îngrijit și de aspectele editoriale. Alături de noi sunt, bineînțeles, nenumărați cei care au pus umărul în fel și chip la acest proiect.

Am așteptat foarte mult acest moment și ne dorim să fie unul perfect. Vrem ca ediția tipărită să fie una cât se poate de îngrijită. Cartea va avea 15,5 * 23,5 cm, în jur de 980 de pagini, coperta va fi cartonată, legată în pânză Imperial 4690 dark blue cu imprimare folio aurie, cusută, cu tres roșu, împachetată individual. Bineînțeles, va avea la interior o hârtie de cea mai bună calitate, pentru că ne dorim să vă punem la dispoziție un obiect care să satisfacă intelectual și estetic.

Dar, tot acest efort este costisitor: tipărirea va necesita sume serioase, care sunt mai mari în funcție de hârtia folosită, iar la acestea se adaugă costuri de distribuție și multe altele.

De aceea, vă invităm să faceți precomenzi ale cărții la prețul inițial de 90 sau 100 de lei, în funcție de hârtia de interior aleasă. Astfel, vom avea finanțare și o idee despre cât de mare este cererea inițială.

Deveniți parte din carte!

Pentru susținătorii noștri cei mai capabili și dornici să ajute la răspândirea Acțiunii umane, am lansat campania Deveniți parte din carte!

Această campanie oferă posibilitatea includerii, pe verso-ul paginii de titlu a cărții, a numelor susținătorilor cărora le vom mulțumi pentru sprijin. Vor fi pe acea pagină acei care fac o precomandă minimă de 10 exemplare din Acțiunea umană și firmele pentru care se face o precomandă minimă de 30 de exemplare.

O carte de anvergura tratatului misesian poate avea o viață de câteva zeci sau sute de ani. Aveți șansa de a face parte din prima ediție tipărită a Acțiunii umane în limba română. Așa cum spunea Mhai-Vladimir Topan în prefață,

Acțiunea umană este cea mai importantă realizare a lui Mises. Sunt abordate dintr-o perspectivă unitară, integrată, toate problemele economice importante. Edificiul teoretic al economiei apare pentru prima dată întreg, arhitectonic construit, chiar dacă loc de completări, adăugiri, aprofundări firește că rămâne întotdeauna. Pentru Murray Rothbard, acest tratat este „izbânda”, „reușita” în materie de economie; și totodată, este și „biblia economică a omului civilizat.” […] Joseph Salerno spune undeva că importanța scrierii acestui tratat nu trebuie subestimată. Practic a făcut cu putință menținerea Școlii austriece și renașterea ei după război.

Cei interesați să fie parte din carte pot face direct o precomandă în Librăria Mises și noi vom confirma. Sau, ne pot contacta ([email protected]), pentru informații despre stadiul proiectului.

* imaginea de mai sus are doar scop ilustrativ și nu reflectă cu fidelitate aspectul exterior al cărții prezentate în acest mesaj

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?