Rainer Zitelmann în România

Rainer Zitelmann, autorul cărții Zece mituri anticapitaliste. O critică a criticilor capitalismului, va vizita România în perioada 25-26 aprilie 2023, la invitația Institutului Mises.

Mai jos sunt evenimentele pe care le organizăm cu această ocazie:


Zitelmann la Academia de Studii Economice

Marți, pe 25 aprilie 2023, la ora 19:00, Academia de Studii Economice / Catedra Relații Economice Internaționale îl va găzdui în sala Virgil Madgearu pe Rainer Zitelmann, pentru o discuție intitulată Capitalismul internațional în secolul XXI, pe marginea cărții Zece mituri anticapitaliste, recent apărute la Institutul Mises

La întâlnire se ajunge din Piața Romană, prin intrarea profesorilor din clădirea veche a ASE, colț cu str. Căderea Bastiliei. Accesul în Sala Virgil Madgearu se face imediat din holul de la intrare, prin ușa de pe partea stângă.

Intrarea este gratuită. Discuțiile vor fi susținute în limba engleză.

Spre deosebire de evenimentul de la Palatul Parlamentului de mai jos, nu este nevoie de înregistrare prealabilă. Dar am aprecia dacă puteți confirma participarea la evenimentul creat pe Facebook:


Zitelmann la Palatul Parlamentului

Miercuri, pe 26 aprilie 2023, la ora 13:00, Comisia pentru Antreprenoriat și Turism îl va găzdui la Palatul Parlamentului pe Rainer Zitelmann pentru o discuție pe marginea cărții Zece mituri anticapitaliste, recent apărute la Institutul Mises.

Vă așteptăm să-l întâlniți, să ascultați și să dialogați despre ideile pe care Zitelmann le dezvoltă în această carte sau în restul cercetărilor sale.

Adresa este str. Izvor nr. 2-4, sect. 5, București, Comisia pentru Antreprenoriat și Turism, intrarea A3 S2, dinspre Parcul Izvor. Mai multe detalii în acest link.

Participarea necesită, prin protocolul oficial de la Parlament, înregistrarea prealabilă (până marți, 25 aprilie 2023, ora 10:00, când vom trimite lista participanților) și prezentarea unui act de identitate la intrarea în Palatul Parlamentului. Atenție: participarea nu este posibilă dacă nu sunteți înregistrați pe listă la intrare.

Intrarea este gratuită. Discuțiile vor fi susținute în limba engleză. Pentru înregistrare, vă rugăm să accesați formularul de mai jos.

Despre carte

Rainer Zitelmann analizează cele mai frecvente zece obiecții la adresa capitalismului: că duce la foamete și sărăcie, la creșterea inegalității, la consum inutil, la distrugerea mediului, la schimbări climatice și războaie. Capitalismul, spun criticii săi, pune profiturile înaintea umanității, creează monopoluri dominante și subminează democrația. Zitelmann ia pe rând fiecare dintre aceste argumente și le dezvăluie defectele. El oferă contraargumente pentru fiecare acuzație, prezentând o multitudine de dovezi istorice și fapte revelatoare pentru a dovedi că nu capitalismul este cel care a eșuat, ci un secol de experimente anticapitaliste.

A doua parte a cărții explorează percepțiile populare asupra capitalismului în Europa, SUA, America Latină și Asia și se bazează pe un sondaj de opinie desfășurat în 33 de țări, rezultatele fiind prezentate în cartea sa pentru prima dată.

Despre autor

Rainer Zitelmann este un cercetător și autor prolific, distins cu doctorate în istorie și sociologie, dar și deținătorul unei averi considerabile obținute din antreprenoriat.

Zitelmann s-a născut în Frankfurt am Main, Germania, în 1957. A studiat istorie și științe politice între 1978 și 1983 și a absolvit cu distincție. În 1986, a primit titlul de Dr. phil. pentru teza sa Hitler. Selbstverständnis eines Revolutionärs (în engleză: Hitler’s National Socialism) sub îndrumarea profesorului Freiherr von Aretin. Studiul, căruia i-a fost acordat calificativul „summa cum laude”, a primit atenție și recunoaștere la nivel mondial.

În perioada 1987-1992 Zitelmann a lucrat la Institutul Central pentru Cercetare în Științe Sociale din cadrul Universității Libere din Berlin. Ulterior a devenit redactor-șef al editurii Ullstein-Propyläen, la acea vreme al treilea cel mai mare grup editorial din Germania, și a condus diferite departamente ale importantului cotidian german Die Welt. În 2000 și-a înființat propria afacere, Dr. ZitelmannPB. GmbH, care a devenit de atunci lider de piață în ceea ce privește consultanța de poziționare pentru companiile imobiliare din Germania. A vândut afacerea în 2016.

În 2016 Zitelmann a obținut cel de-al doilea doctorat, de data aceasta în sociologie, cu o teză despre psihologia celor superbogați, sub îndrumarea profesorului Wolfgang Lauterbach de la Universitatea din Potsdam. Cea de-a doua teză de doctorat a fost publicată în limba engleză sub titlul The Wealth Elite.

Zitelmann a scris în total 26 de cărți, care s-au bucurat de un succes substanțial în diverse limbi din întreaga lume. Este un orator foarte căutat în Asia, Statele Unite și Europa. În ultimii ani, a scris articole și a acordat interviuri pentru multe dintre cele mai importante instituții media din lume, printre care Le Monde, Le Point, Corriere della Sera, Il Giornale, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, The Daily Telegraph, The Times, National Interest, Forbes și numeroase mass-media din Asia și America Latină. Cititorilor acestei cărți li se recomandă în mod special lectura cărților sale The Power of Capitalism și The Rich in Public Opinion. Informații detaliate despre viața lui Rainer Zitelmann pot fi găsite la adresa rainer-zitelmann.com.

Aprecieri pentru Zece mituri anticapitaliste

Cartea se bucură de aprecierea unor antreprenori, economiști și profesori renumiți:

Una dintre cele mai importante cărți scrise în apărarea capitalismului în ultimele decenii. Bine documentată și bine scrisă, nu numai că aduce argumente în favoarea piețelor libere, dar distruge și mult mediatizatul efort al lui Thomas Piketty de a discredita capitalismul. Adam Smith ar fi fost impresionat – și mândru.

—Steve Forbes, președinte și redactor-șef al Forbes Media

Citiți mai multe despre carte în Librăria Mises:

Discută
1 comentariu

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?