Seară Mises: Rosolino Candela despre tehnosocialism

Seară Mises: Rosolino Candela despre tehnosocialism

Institutul Mises are plăcerea să găzduiască prelegerea Tehnosocialismul: evaluări ale fezabilității si rezilienței sale sistemice, susținută de dr. Rosolino Candela.

Evenimentul va avea loc marți, 23 mai 2023, ora 19:00, în str. Aurel Vlaicu 47 (Ceai la Vlaicu).

Moderator va fi profesorul Paul Dragoș Aligică:

Evenimentul urmeaza sa discute una dintre cele mai semnificative teme ale momentului: În ultimii 100 de ani, am ajuns treptat la concluzia că economia de piață este cel mai eficient sistem economic, dar multe voci afirma acum ca o schimbare semnificativă va avea loc în următoarele trei decenii, iar economia planificată va deveni din ce în ce mai dominanta. Cu ajutorul inteligenței artificiale, capacitatea noastra de predictie si control asupra lumii va fi ridicată la un nou nivel. Ca atare, „big data” vor face posibilă predictia si controlul forțelor pieței, astfel încât să ne permită să realizăm în sfârșit o economie planificată viabila.

Conferinta sustinuta de dr. Rosolino Candela va explora acesta tema punand un accent pe fezabilitatea si rezilienta sistemelor economice definite de infrastructuri tehno-digitale. Prezentarea sa va fi urmata de o discutie deschisa cu publicul participant.

Absolvent al unui masterat în Economie la Universitatea Fordham și al unui doctorat în același domeniu la Universitatea „George Mason”, în prezent Rosolino Candela este cadru didactic și director în Programul F.A. Hayek de la Universitatea „George Mason” din Statele Unite ale Americii. De asemenea, profesorul Candela a fost lector de economie la universitățile Francisco Marroquín si Brown din Guatemala si respective SUA.

Accesul este liber. Vă așteptăm.

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?