Jesús Huerta de Soto la Bucureşti

mises.ro · 29 septembrie 2010

Tratatul lui Huerta de Soto: încă se pot obţine cărţi cu dedicaţia autorului

[Descărcaţi şi preluaţi Materiale promoţionale.]

[Actualizare 8.10.2010: Intrarea este liberă la ambele evenimente. Pentru că sperăm să umplem sălile si să fim punctuali, vă rugăm să ajungeţi din timp la conferinţe.]

Jesús Huerta de Soto, profesor la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid şi unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani ai Şcolii austriece de economie va susţine

Miercuri, pe 20 octombrie 2010, la Bucureşti,

două evenimente:

la Universitatea Româno-Americană, în Aula Magna, ora 11.00

Prelegere publică:

Financial Crisis and Economic Recession

şi

la Academia de Studii Economice,în Aula Magna, ora 18.00

Prelegere publică:

The Crisis of Statism and the Way Out

La ambele evenimente se va lansa versiunea în limba română a tratatului

Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice

(Editura Universităţii Al. I. Cuza & Institutul L.v. Mises România, 2010, trad. Diana Costea, Tudor Smirna)

Jesús Huerta de Soto este doctor în economie şi drept, membru al Societăţii Mont Pèlerin, al Royal Economic Society of London şi al American Economic Association. Deţine Premiul Internaţional pentru Economie al Regelui Juan Carlos (Madrid, 1983), Premiul Adam Smith (Buxelles, 2005), Premiul Memorial Franz Cuhel pentru Excelenţă în Educaţia Economică (Praga, 2006), Premiul Gary G. Schlarbaum pentru Libertate (Salamanca, 2009), a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa în Ştiinţe Sociale de către Universitatea Francisco Marroquín (Guatemala, 2009) şi va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi într-o ceremonie care va avea loc în data de 22 Octombrie 2010.

Profesorul de Economice Politică al Universităţii Rey Juan Carlos din Madrid este considerat unul dintre cei mai importanţi gânditori ai Şcolii austriece de economie. A publicat numeroase lucrări de cercetare şi articole, dintre care remarcăm tratatul său, Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice, care a fost tradus în principalele limbi de circulaţie internaţională şi a cărui ediţie în limba română, oferită de Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi în colaborare cu Institutul Ludwig von Mises România, va fi lansată cu ocazia vizitei autorului la Bucureşti şi Iaşi.

La Universitatea Româno Americană, Huerta de Soto va vorbi despre criza economică în lumina teoriei austriece a ciclului economic, va prezenta şi semna exemplare din cartea sa şi va inaugura Centrul pentru Economie Politică şi Afaceri Murray N. Rothbard.

La Academia de Studii Economice, Huerta de Soto va vorbi despre criza etatismului şi perspectivele reconstrucţiei în lumina teoriilor Şcolii austriece de drept şi economie, va prezenta şi semna exemplare din cartea sa şi va primi distincţia de Membru Onorific al Institutului Ludwig von Mises România.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Huerta de Soto va vorbi despre Şcoala austriacă de economie, va lansa oficial cartea sa şi va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Mai multe detalii despre programul de la Iaşi al autorului se găsesc pe pagina Agenţiei de ştiri a Universităţii Al. I. Cuza.

Puteţi obţine mai multe informaţii la adresa http://mises.ro/contact sau la telefonul 0722725533 şi puteţi confirma participarea pe facebook:

Jesús Huerta de Soto la Bucureşti.

Vedeţi şi anunţul de pe blogul lui Bogdan Glăvan: Jesus Huerta de Soto în România.

Afişul evenimentului:

[Descărcaţi şi preluaţi Materiale promoţionale.]

Organizatori:

Parteneri:

·

Comentarii

  1. Eu nu voi putea participa la nici unul dintre cele 2 evenimente. De unde poate fi achizitionat tratatul?

    Manjusri · 12 octombrie 2010, 04:58 · #

  2. Vom avea tratatul de vânzare cel mai târziu miercuri la conferinţe şi apoi îl puteţi cumpăra de pe site-ul nostru.

    Tudor · 14 octombrie 2010, 09:44 · #

  3. Multumesc pentru raspuns!

    Manjusri · 15 octombrie 2010, 03:06 · #

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)