Ziua libertății fiscale

Cheltuielile publice ale guvernului se ridică la 40, 4% din PIB
40,4% din an, ALTCINEVA cheltuie produsul muncii noastre.
Mai rămânem doar cu 59,6%
Adică,
Muncim 147 de zile pentru stat
Din 100 de lei pe care îi producem, GUVERNUL cheltuie 40,4…
Ne mai rămân doar 59,6 lei

28 mai este Ziua libertății fiscale
Ziua în care nu mai muncim pentru stat și începem să muncim pentru noi.

Meritul acestei inițiative revine în primul rând Centrului Independent de Studii în Economie și Drept (CISED) condus de Radu Nechita.
Știți care este ultima linie de apărare a politicienilor în fața societății? Îndoctrinarea indivizilor că sclavia este bună, că pentru a fi patriot și un cetățean model trebuie să-ți plătești impozitele fără crâcnire și fără să ceri socoteală, ba chiar să mai dai de la tine că deh, statul nu refuză niciodată – ați auzit vreodată de un stat care să se plângă că are prea mulți bani?!

Ieri am ajuns la această ultima linie de apărare. Ni s-a recomandat să cerem bon fiscal pentru orice tranzacție, pentru că așa dovedim că ne pasă de pensiile oamenilor și de asigurarea celorlalte servicii publice. În timpul Crizei Asiatice din 1997 guvernul coreean a făcut apel la populație să își doneze bijuteriile pentru a suplimenta rezerva valutară a țării, iar coreenii s-au aliniat pentru a dona aur. Cât simț civic, nu ca grecii – care stau la coadă ca să scoată aurul din bănci!

Aceasta este ultima fază a manipulării. Inducerea impresiei că birurile și exproprierea sunt bune pentru societate, prin urmare trebuie să ne facă plăcere să muncim pe gratis. Știți ceva? Indiferent câtă lume crede acest lucru sistemul public de pensii nu poate fi salvat, pentru că nicio schemă Ponzi nu ține la infinit.

Ziua libertății fiscale devine astfel un adevărat eveniment cultural. Dacă realizați importanța acestuia, înseamnă că ați trecut și de ultima linie de apărare.

Acest mesaj este preluat de pe blogul autorului: Logica economică

Avatar photo
Scris de
Bogdan Glăvan
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?