Librăria Mises: carte nouă și livrare la puncte fixe

Librăria Mises: carte nouă și livrare la puncte fixe

Anunțăm și aici noua apariție editorială a Institutului Mises:

Progres și libertate este o privire asupra situației economice, politice și sociale a Principatelor Române la momentul Micii Uniri și o propunere de aranjament instituțional venită din partea unui boier inteligent, cultivat, inimos și, am putea spune, pe cale de consecință, dedicat răspândirii ideilor liberale. Evoluția vertiginoasă a societății românești în ultimele decenii ale secolului XIX se datorează cu siguranță tipului de idei expuse în cartea de față. Lectura cărții invită și la o meditație asupra adecvării liberalismului propus la situația actuală a țării noastre.

Acest volum este rezultatul colaborării dintre Editura Institutului Mises România și Editura Liberalis. Traducere din limba franceză și cuvânt înainte de Cătălin Gicaru-Cincă.

Alexandru D. Moruzi (1815-1878) a fost politician, primar al orașului Galați și participant activ la Revoluția de la 1848. S-a născut la Constantinopol, într-o familie care a dat mai mulți domnitori ai Principatelor Române. De-a lungul timpului, a scris diferite lucrări cu caracter economic, în logica liberalismului, în special L’abolition de monopoles et l’amélioration de l’état du paysan en Moldavie (1860) și Progrès et liberté (1861).

Arhiva libertății este o nouă colecție pe care Institutul Ludwig von Mises România o inaugurează cu ocazia editării cărții de față și care va continua cu operele altor gânditori din spațiul românesc și din lume, o bună parte din titlurile planificate fiind rezultate din colaborarea cu Editura Liberalis.


Începând de azi, puteți alege și livrarea la puncte fixe. Serviciile disponibile sunt:

FanCourier FANBox

Sameday EasyBox

Cargus Easy Collect Standard

DPD Standard 2Locker

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?