O conversație cu Christopher Lingle

Pe 9 aprilie 2022, Tudor Smirna l-a avut ca invitat pe Christopher Lingle, pentru o discuție despre probleme curente.

https://rumble.com/v11emdj-a-conversation-with-christopher-lingle.html

Christopher Lingle a obținut un doctorat în economie la Universitatea din Georgia în 1977. De atunci, a fost angajat la universități din Africa, Asia, Europa, America Latină și SUA.

Este un susținător pasionat al creativității umane și al acțiunilor voluntare care duc la armonie socială. În acest scop, călătorește neîncetat pentru a se implica în discuții privind meritele instituțiilor și ale politicilor publice din punctul de vedere al impactului acestora asupra libertății și demnității umane.

În prezent, este profesor invitat de economie la Escuela de Negocios de la Universidad Francisco Marroquín din Guatemala (din 1998), cercetător adjunct la Centre for Independent Studies (Sydney), cercetător la Centre for Civil Society (New Delhi), consilier economic politic internațional pentru Institutul Asiatic pentru Diplomație și Afaceri Internaționale (AIDIA – Kathmandu), membru al Consiliului consultativ academic al Institutului de Globalizare (Bruxelles) și Senior Visiting Fellow, Advocata (Colombo, Sri Lanka).

Interesele sale de cercetare sunt în domeniile economiei politice și economiei internaționale, cu accent pe economiile de piață emergente și reforma politicilor publice în Europa Centrală și de Est, Asia de Est, America Latină și Africa de Sud.

Cartea sa despre economia politică a dezvoltării statului Singapore a fost intitulată, Capitalismul autoritar din Singapore: Valori asiatice, iluzii ale pieței libere și dependență politică (1996). Cea de-a doua carte a sa este creditată pe scară largă ca fiind cea care a anticipat turbulențele din economiile din Asia de Est care au început în 1997 (Ascensiunea și declinul „secolului asiatic”: Începuturi greșite pe drumul către „Mileniul global”, mai 1997).

Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?