Bogdan Glăvan ia argintul la RoBlogFest 2010

Tudor Smirna · 27 martie 2010

Mă bucur pentru Bogdan și îl felicit pentru premiul II la categoria jurizată „Profesional – Blog despre business”. Mi-am exprimat în câteva rânduri (în privat) părerea că Bogdan Glăvan ţine în prezent cel mai bun blog de economie în limba română și cred că asta înseamnă mult mai mult decât a avea unul dintre cele mai bune bloguri de business din internetul românesc: cu toate că este în natura blogului să comenteze (și) chestiuni concrete ale realităţii curente, nu este puţin lucru dacă cel care o face a străbătut temeinic cele mai aride teorii economice. Altfel, analiza datelor prin teorii false devine ieftină, dacă nu de-a dreptul nocivă.

Bogdan este un economist austriac versat și cred că popularitatea sa este importantă pentru propagarea unor idei precum libertatea deţinerii de arme (ca premisă fundamentală pentru convieţuirea pașnică în societate), reforma bancară bazată pe eliminarea obligativităţii monedei legale (legal tender) și reintroducerea distincţiei dintre activităţile bancare de depozitare și cele de creditare prin eliminarea practicii frauduloase a rezervelor fracţionare, sau terapia șoc pentru o Românie mai liberă și mai prosperă.

Felicitări, Bogdan și la mai mare!

·

Comentarii

  1. Si eu îl felicit pe Bogdan pentru efortul său. E mare lucru să rămâi dedicat diseminării de idei de valoare.

    Invit pe cât mai mulţi dintre noi să încercăm să ne facem cunoscute ideile şi să avem curajul dezbaterii. În ştiinţa economică (lipsită de posibilitatea experimentului de laborator) dezbaterea este o cale fundamentală de aflare a adevărului.

    Paun Cristian · 27 martie 2010, 15:23 · #

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)