Economia într-o lecție – Henry Hazlitt

30,00 lei

Titlul original: Economics in One Lesson

Traducere de Mădălina Badea și Alina Danielescu

Editura Libertas Publishing

Ediția a 2-a. Editor: Iulian E. Tănase

Livrare certă începând cu 2 martie.

În stoc

Categorie:

Descriere

Henry Hazlitt (1895-1993) a fost una dintre cele mai strălucite minți ale secolului XX. Scriitor, economist, filosof și critic literar prolific, Hazlitt a fost un apărător neobosit al principiilor liberalismului clasic și un adversar redutabil al etatismului, sub diversele sale forme – protecționism, socialism sau keynesism.

Economia într-o lecție, cea mai cunoscută lucrare a sa, a apărut în 1946, fiind tradusă în zece limbi și tipărită în peste un milion de exemplare. În paginile acestei cărți, Hazlitt prezintă și analizează o serie de erori economice caracteristice atât neinițiaților în tainele economiei, cât și – din nefericire – multor economiști profesioniști. Într-un stil clar și concis (H. L. Mencken, un alt mare jurnalist și scriitor american, spunea despre el că reprezintă „unul dintre puținii economiști care știu să scrie” ), el explică modul în care multe dintre intervențiile guvernului în economie, sub diversele forme pe care le îmbracă (lucrări publice, credite guvernamentale, „protecția” acordată producătorilor interni prin intermediul taxelor vamale, stabilirea unui salariu minim și altele), produc efecte negative în lanț la nivelul întregii societăți.

Pentru cei care vor să deprindă tainele științei economice, Economia într-o lecție reprezintă un excelent început. Pentru cei care cred că stăpânesc aceste taine, scriind cu o lejeritate remarcabilă despre binefacerile intervenției guvernamentale, lectura acestei cărţi reprezintă o necesitate.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Autor(i)

Traducător(i)

,

Editura

Anul apariției

Număr de pagini

200

Dimensiuni (cm)

13 x 20

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Economia într-o lecție – Henry Hazlitt”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *