Reducere!

Ce le-a făcut Statul banilor noștri?, ediția a 2-a (precomenzi)

40,00 lei 35,00 lei

Ce le-a făcut Statul banilor noştri? este fără îndoială cea mai bună carte de introducere în problematica monedei scrisă vreodată.

Suntem în plină criză epidemiologică și la orizont se arată o criză de producție dublată de o reacție inflaționistă din partea guvernului și autorităților monetare. Există un risc ridicat de inflație și de investiții neprofitabile generate de creditul cu dobândă zero. De aceea, reeditarea acestei cărți este acum mai oportună ca niciodată, pentru că este nevoie ca oamenii să înțeleagă care este natura banilor, care este rolul lor în economie, de ce avem nevoie ca moneda să fie produsă liber și ca socialismul monetar să fie respins, din mințile oamenilor mai întâi, apoi din societate, prin abolirea sau limitarea drastică a instituțiilor care îl impun.

Comandând – și poate chiar plătind în avans – această nouă ediție a cărții ajutați Institutul Mises să acopere costurile de tipar.

Cei care doresc să susțină mai substanțial acest proiect pot cumpăra mai multe cărți sau pot face o donație. Susținătorii vor fi recunoscuți în volum – vă rugăm să ne scrieți pentru detalii.

(Cartea va fi disponibilă pentru livrare în câteva săptămâni, după finalizarea campaniei de susținere / precomenzi și a procesului de tipărire.)

Disponibil pentru precomandă

Categorie:

Descriere

Despre carte:

Ce le-a făcut Statul banilor noştri? este fără îndoială cea mai bună carte de introducere în problematica monedei scrisă vreodată. Ce sunt banii? Cum apar ei şi la ce sunt utili? Ce sunt şi cum funcţionează băncile? Care-i rolul Băncii Centrale? Şi mai ales care-i rolul Statului în toată această afacere? sunt doar câteva dintre întrebările la care Murray Rothbard răspunde magistral – atât pe gustul celui mai exigent specialist, cât şi pe înţelesul oricărui om inteligent, dispus să-şi pună mintea la contribuţie pentru a înţelege realităţile care îl înconjoară. Şi răspunsurile nu sunt – garantat – parte a locurilor comune, îmbâcsite, neclare şi fals sofisticate ale discuţiilor monetare (şi economice, în general) cu care cititorul român este obişnuit. Că moneda este o marfă ca toate celelalte şi nu „simbol”, „convenţie socială” sau „atribut al suveranităţii naţionale”; că, prin urmare, ea ar putea fi furnizată la fel de bine în acelaşi regim cu roşiile, ciocolata şi guma de mestecat – la piaţă; că băncile operează cu „rezerve fracţionare” – nu fac distincţia între depozite şi credite, dând cu împrumut inclusiv resursele pe care ar trebui să le ţină „la vedere” – fiind prin aceasta inerent falimentare; că Banca Centrală nu este altceva decât temelia acestui deloc onorabil aranjament etatist-bancar; că în plus, ea nu facilitează decât exproprierea unei mari părţi a populaţiei prin taxa ascunsă a inflaţiei, în beneficiul statului şi al clientelei acestuia; că, atât istoric cât şi teoretic, cel mai viabil sistem monetar a fost, şi ramâne, etalonul aur clasic – toate acestea, şi multe altele, devin clare după lectura micului tratat rothbardian.

Postfaţa lui Jörg Guido Hülsmann (aici) completează fericit analiza, satisfăcând şi curiozitatea doritorilor de analiză aplicată la realităţile recente. Sistemul Monetar European şi Euro sunt evaluate, prelungind perspectiva rothbardiană, şi sunt descoperite a fi deficitare.

Citiţi aici recenzia scrisă de Cristian Comănescu.

Informații suplimentare

Autor(i)

,

Editura

Anul apariției

Număr de pagini

200

Dimensiuni (cm)

13 x 21

Traducător(i)

,

ISBN

978-606-94653-2-5

Coperta

Flexi, cu lăcuire selectivă

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ce le-a făcut Statul banilor noștri?, ediția a 2-a (precomenzi)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *