Donaţi 2% Institutului Mises România

Institutul Mises

Donaţi 2% din impozitul pe venit pentru anul 2017 către Institutul Ludwig von Mises România.

Ne ajutaţi astfel să contribuim la răspândirea ideilor economice (şi nu numai) sănătoase într-o lume care parcă reciclează de la o zi la alta tot mai multe erori populare care s-au dovedit atât istoric, cât şi teoretic, falimentare.

Cum puteţi dona 2% către ILvM-R:

1. completaţi formularele de mai jos (precompletate cu datele Institutului Ludwig von Mises România) cu datele dumneavoastră de contact şi semnaţi:

Pentru cei cu o singură sursă de venit (ex.: salariul de la un singur angajator pe toată durata anului), declaraţia 230:

[pdf]

Pentru cei cu mai multe surse de venit, declaraţia 200:

[pdf]

(Dacă nu se deschid fişierele pdf direct în browser, vă rugăm să le salvaţi cu click dreapta şi „save link / file as...”.)

2. transmiteţi formularele completate până pe data de 25 mai 2018:

- către noi prin poştă, sau le lăsaţi direct la sediul nostru din Calea Călăraţilor 161, et. 2, cam. 26, Sector 3 Bucureşti

- către Administraţia finaciară de care aparţineţi prin poştă, scrisoare recomandată (şi nouă ne transmiteţi un scan către contact@mises.ro)

Vă mulţumim pentru sprijin!

Sediul nou din Calea Călăraşilor 161

Institutul Mises

Sediul Academiei Private şi al Institutului Ludwig von Mises România se află, începând cu luna octombrie 2015, pe Calea Călăraşilor nr. 161, et. 2, cam. 26, într-o clădire de birouri.

La parterul clădirii este Centrul Bioclinica, un laborator de analize medicale. Intrarea se face prin curtea clădirii. Ca reper, clădirea se află între Hala Traian si Universitatea Hyperion, chiar lângă Hotel Răzvan.

Pentru cei care vin cu mijloace de transport în comun, puteţi ajunge la noi cu:
- autobuzul: 133 până la staţia ”Hala Traian”
- tramvaiele: 40 şi 56 până la staţia ”Hala Traian” sau ”Universitatea Hyperion” sau tramvaiul 14 până la staţia ”Hala Traian”
- troleibuzele: 70 şi 79 până la staţia ”Calea Călăraşilor”.

Mai jos puteţi vedea câteva imagini cu noul sediu:

Scurtă prezentare


Institutul Mises din România apărut în 2001 ca împlinire şi mediu pentru diseminarea ideilor discutate la seminarul privat pe care Cristian Comănescu îl organiza încă de la începutul anilor 1990. Nucleul institutului rămâne până astăzi Seminarul Mises, condus în manieră socratică pentru descoperirea argumentelor ce ţin de teoria economică, aşa cum a fost aceasta schiţată şi parţial definitivată de giganţii Şcolii austriece.

Din dorinţa de a obţine o viziune universală şi unitară a lumii, seminarul a avansat în timp spre elucidarea conexiunilor economiei cu alte domenii ale cunoaşterii, căutând mai ales afinităţile cu dreptul şi teologia, în tradiţia liberalismului clasic şi în cea patristică ortodoxă, toate având în comun persoana şi dialogul interpersonal.

Pe lângă seminarul condus de Cristian Comănescu există un seminar pentru cei care se axează pe consolidarea fundamentelor economice, denumit Cărţi mici, idei mari. În plus, Institutul Mises oferă cadrul pentru discutarea unor subiecte economice specializate de către cercetătorii care au sau sunt candidaţi la obţinerea titlului de doctor în economie.

Site-ul institutului a acumulat într-un timp relativ scurt un volum remarcabil de lucrări fundamentale ale Şcolii austriece, de la broşuri şi articole până la tratate de peste o mie de pagini, precum Acţiunea umană, sau Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice. Institutul Mises propune şi o serie de titluri tipărite în colecţia Praxeologie şi societate.

Pe lângă acestea, Institutul Mises oferă revista online Ordinea proprietăţii private, a cărei menire este de a găzdui în paginile sale analize - în spiritul libertăţii şi cumsecădeniei - ale problemelor cu care fiecare dintre noi ne confruntăm acasă, pe stradă, în „cetate”, la locul de muncă, în presă sau, în momentele de zăbavă, asupra vreunei cărţi.

Pentru scurte comentarii de ştiri sau pentru atenţionarea asupra unor subiecte interesante, punem la dispoziţia cititorilor noştri blogul institutului.