Nivelul socialismului educațional

cel mai bun și mai direct indicator al aservirii și pervertirii pe termen lung.

Apropo de vestile de la Bogdan:

Nivelul socialismului educational cred ca este cel mai bun si mai direct accesibil indicator al aservirii si pervertirii (economice, politice, culturale, spirituale, etc.) pe termen lung. Coordonatele majore sunt evidente, de tip carrot & stick: ani de condamnare ‘gratuita si obligatorie’ la reeducare in Gulagul celor mici si, respectiv, exclusivitati si privilegii etatiste pentru premiantii – ‘caramidari’ si ‘caramizi’ – sistemului de acreditare statal, etc.

El a fost admirabil identificat si (re)adus la zero – cu sacrificiile de rigoare – de comunitatile ‘primitivilor’ Amish (demaratorii actualei renasteri internationale a scolarizarii la domiciliu, v. de ex. cu goolge ‘Wisconsin v. Yoder, 1972’, apoi ‘homeschooling’, apoi ‘Donald Kraybill’); dar – in mod caracteristic pt. domnia dublului-limbaj ‘democratic’ al termenului scurt – nu este luat in calcul, dupa cate stiu, de nici unul dintre ‘indexurile libertatii economice’ care au trecut in anii din urma de cenzura sau autocenzura corectitudinii politice…in ciuda recunoasterii explicite a relevantei sale, de catre unul din autorii lor de prim rang, pe care l-am consultat personal in acest sens…

Iata cateva repere graitoare depre nivelul si sensul socialismului educational in UE:

Fifteen year old German homeschooler forcibly admitted into a mental institution

European Human Rights Court Upholds Nazi Ban on Homeschooling

Dar si cate ceva despre sansa dintotdeauna a iubitorilor de normalitate: libertatea interstitiala supravietuieste, datorita ineficientei birocratice inevitabil proportionale cu ponderea sistemului concentrationar – si a intereselor inevitabil ‘coruptibile’ ale gardienilor:

Elevii care muta scoala in sufragerie

In fine, pour la bonne bouche a tiranilor bunelor intentii ‘din nestiinta’ (gen Serpico din cap. despre ‘politistul necinstit’ din ‘apararea indezirabililor’ a lui Block, ca sa nu cadem in dizgratios cu exemple din viata politica recenta), ceva despre unul din artizanii actualelor cascade de ‘valori euro-atlantice’ & ‘reforme curiculare’ din ‘scolile publice’ :

The Man Who Mainstreamed Perversion The Kinsey Corruption: An Expose on the Most Influential ‘Scientist’ of Our Time

Iata cam incotro incotro se indreapta, mai devreme su mai tarziu, toate programele si sponsorizarile ‘edu-culturale’ de stat (atat din considerente de rentabilitate economica, in afara lumii constrangerilor non-agresive stricte ale comunitatilor bazate pe proprietate privata, boicot si ostracizare, cat si datorita indulcirilor progresive, descrise in cartile de nevointa crestineasca la capitolele despre capcana ispitelor diavolesti). Aviz admirabilului domn Grigore Lese, pe care l-am urmarit intr-o vizita (acasa n-am cablu TV), la emisiunea lui H.-R. Patapievici, legandu-si sperantele de supravietuire a ramasitelor folclorului autentic, in ultima instanta, de larghetea statului!!!

Scris de
Dan Cristian Comănescu
Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?