Conferințele Hoppe la București

189

Cu ocazia a

130 de la nașterea lui Ludwig von Mises

și

10 ani de la fondarea Institutului Ludwig von Mises România

Vă invităm la conferințele unui lider al Școlii austriece de economie:

Hans-Hermann Hoppe

la București

9 noiembrie 2011

Academia de Studii Economice, Aula Magna, ora 18:00

On Politics, Money, and Banking

RSVP pe Facebook

10 noiembrie 2011

Universitatea Româno-Americană, Aula Magna, ora 18:00

Entrepreneurship with Fiat Property and Fiat Money

RSVP pe Facebook

— Intrarea este liberă la ambele evenimente —

Evenimentele vor fi însoțite de lansarea volumului:

Teoria socialismului și a capitalismului

(Institutul Ludwig von Mises România, 2010, trad. Emanuel Mihail Socaciu)

[Descărcați și preluați Materiale promoționale.]

Hans-Hermann Hoppe s-a născut la Peine, în Germania de Vest, pe 2 septembrie 1949. A studiat filozofie, sociologie, istorie și economie la Universitatea Saarland din Saarbücken și Universitatea Goethe din Frankfurt pe Main. A obținut doctoratul în filozofie de la Universitatea Goethe în 1974, a urmat cursuri postdoctorale la Universitatea Michigan, Ann Arbor, între 1976 și 1978 și a primit titlul Habilitation în Fundamentele Sociologiei și Economiei de la Universitatea Goethe în 1981. După o carieră universitată europeană, în 1986 a început studiul sub Murray Rothbard în Statele Unite ale Americii, rămânând discopulul și colaboratorul apropiat al acestuia. A predat la Universitatea Nevada, Las Vegas, până la retragerea din 2008.

Profesorul Hoppe este Distinguished Fellow al Institutului Ludwig von Mises din Auburn, Alabama, și editor ocazional al Journal of Libertarian Studies. În 2006, a fondat Societatea pentru Proprietate și Libertate (Property and Freedom Society), al cărei președinte este.

Prin scrierile sale, Hoppe s-a dovedit un critic neobosit al etatismului în toate formele de manifestare ale acestuia – pe toate palierele și în toate aspectele vieții sociale – arătând consecințele nefaste ale oricărui compromis pe linia etatizării.

Dintre contribuțiile lui Hans-Hermann Hoppe amintim: critica aplicării metodologiei pozitivismului în științele sociale, teoria secesiunii ca mijloc de reformă politică, critica teoriei mainstream a bunurilor publice și a monopolului, analiza rolului intelectualilor într-o societate liberă, sociologia taxării, analiza producției private de securitate, teoria riscului, critica pătrunzătoare a sistemelor democratice din lucrarea Democracy, the God that Failed și multe altele.

Cu ocazia vizitei sale la București vom lansa una dintre cele mai importante lucrări ale lui Hans-Hermann Hoppe – Teoria socialismului și a capitalismului – o analiză comparativă a sistemelor sociale nu doar din punct de vedere economic, ci și filosofic, etic și sociologic.

Parteneri:



Discută

Autori la MisesRo

Arhivă

Abonare

Newsletter MisesRo

Frecvență

Susține proiectele Institutului Mises

Activitatea noastră este posibilă prin folosirea judicioasă a sumelor primite de la susținători.

Orice sumă este binevenită și îți mulțumim!

Contact

Ai o sugestie? O întrebare?