Mises Days: Concurs de eseuri – prelungire până la sfârşitul anului

Institutul Mises · 05 decembrie 2019

Actualizare: Am decis să prelungim concursul, noul termen final fiind 31.12.2019. Vă încurajăm în continuare să scrieţi şi să ne trimiteţi eseurile, care vor fi anonimizate şi trimise mai departe către juriu. *

Pe 29 septembrie 2019 s-au făcut 138 de ani de la naşterea lui Ludwig von Mises.

Anul 2019 marchează 70 de ani de la prima ediţie a tratatului Human Action.

Pentru a aniversa, lansăm azi concursul Acţiunea umană la 70 de ani (#AU70) prin care vom premia cele mai bune eseuri de economie. Temele pot fi legate de orice problemă teoretică sau practică, atât timp cât sunt tratate în spiritul Şcolii austriece de economie.

Recomandări pentru eseu: între 3 şi 5 pagini în format word (6000-10.000 de semne cu spaţii), cu note de subsol unde este cazul şi bibliografie la final.

Eseurile vor fi evaluate de un juriu format din membri şi cercetători asociaţi ai Institutului Ludwig von Mises România: Mihai-Vladimir Topan, Constantin Munteanu Gurgu, Bogdan Glăvan, Radu Cristian Muşetescu, Octavian Dragomir Jora, Andreas Stamate-Ştefan, Matei-Alexandru Apăvăloaei.

Termenul limită este 31 decembrie 2019.

Eseurile premiate vor fi publicate pe site-ul mises.ro şi site-urile partenere. La iniţiativa revistei The Market for Ideas, eseurile vor fi de asemenea traduse şi publicate în limba engleză.

Premiile sunt următoarele:

Premiul I, în valoare de 600 de lei constând în orice comandă de cărţi de pe Librăria Mises (mises.ro/librarie/) în valoare de 300 de lei şi un voucher de 300 de lei pentru participarea la orice seminar al Academiei Private.

Premiul II, în valoare de 450 de lei, constând în orice comandă de cărţi de pe Librăria Mises în valoare de 250 de lei şi un voucher de 200 de lei pentru participarea la orice seminar al Academiei Private.

Premiul III, în valoare de 300 de lei, constând în orice comandă de cărţi de pe Librăria Mises în valoare de 150 de lei şi un voucher de 150 de lei pentru participarea la orice seminar al Academiei Private.

Toate premiile vor fi însoţite de câte un pachet suplimentar de cărţi de economie.

Aşteptăm eseurile, alături de numele şi adresa autorilor, pe contact@mises.ro.

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)