Acţiunea umană – Deveniţi parte din carte!

Institutul Mises · 30 iunie 2018

În 2018, Institutul Ludwig von Mises România împlineşte 17 ani de la înfiinţare. Nu este un număr rotund, dar va rămâne unul de hotar pentru noi. Anul acesta vom aduce la împlinire cel mai important proiect al Institutului, proiectul în jurul căruia s-a fondat şi s-a închegat activitatea noastră.

Este vorba de publicarea volumul tipărit Acţiunea umană, tratatul de teorie economică şi magnum opus-ul lui Ludwig von Mises.

Acest proiect are o istorie lungă. Dan Cristian Comănescu a făcut un efort constant şi dezinteresat, cu misiunea de a răspândi ideile lui Ludwig von Mises, ale Şcolii austriece şi ale liberalismului. Traducerea sa, pe care o puteţi vedea într-o primă versiune pe mises.ro, străluceşte prin fidelitatea faţă de textul original, precizia terminologică şi proprietatea conceptelor. Erudiţia şi acribia care îl caracterizează pe traducător se fac simţite într-o română cursivă, concisă şi echilibrată. Volumul tipărit vă va oferi cea de-a doua ediţie a traducerii, revăzută.

Mihai-Vladimir Topan este cel care prefaţează volumul, cu autoritatea pe care o are în calitate de continuator al seminarului avansat şi profesor al noilor generaţii de studenţi ai lui Mises şi ai Acţiunii umane. Cartea are un index elaborat de Bettina Bien Greaves, tradus şi adaptat de Tudor Gherasim Smirna, care s-a îngrijit şi de aspectele editoriale. Alături de noi sunt, bineînţeles, nenumăraţi cei care au pus umărul în fel şi chip la acest proiect.

Am aşteptat foarte mult acest moment şi ne dorim să fie unul perfect. Vrem ca ediţia tipărită să fie una cât se poate de îngrijită. Cartea va avea 15,5 * 23,5 cm, în jur de 980 de pagini, coperta va fi cartonată, legată în pânză Imperial 4690 dark blue cu imprimare folio aurie, cusută, cu tres roşu, împachetată individual. Bineînţeles, va avea la interior o hârtie de cea mai bună calitate, pentru că ne dorim să vă punem la dispoziţie un obiect care să satisfacă intelectual şi estetic.

Dar, tot acest efort este costisitor: tipărirea va necesita sume serioase, care sunt mai mari în funcţie de hârtia folosită, iar la acestea se adaugă costuri de distribuţie şi multe altele.

De aceea, vă invităm să faceţi precomenzi ale cărţii la preţul iniţial de 90 sau 100 de lei, în funcţie de hârtia de interior aleasă. Astfel, vom avea finanţare şi o idee despre cât de mare este cererea iniţială.

Deveniţi parte din carte!

Pentru susţinătorii noştri cei mai capabili şi dornici să ajute la răspândirea Acţiunii umane, am lansat campania Deveniţi parte din carte!

Această campanie oferă posibilitatea includerii, pe verso-ul paginii de titlu a cărţii, a numelor susţinătorilor cărora le vom mulţumi pentru sprijin. Vor fi pe acea pagină acei care fac o precomandă minimă de 10 exemplare din Acţiunea umană şi firmele pentru care se face o precomandă minimă de 30 de exemplare.

O carte de anvergura tratatului misesian poate avea o viaţă de câteva zeci sau sute de ani. Aveţi şansa de a face parte din prima ediţie tipărită a Acţiunii umane în limba română. Aşa cum spunea Mhai-Vladimir Topan în prefaţă,

Acţiunea umană este cea mai importantă realizare a lui Mises. Sunt abordate dintr-o perspectivă unitară, integrată, toate problemele economice importante. Edificiul teoretic al economiei apare pentru prima dată întreg, arhitectonic construit, chiar dacă loc de completări, adăugiri, aprofundări fireşte că rămâne întotdeauna. Pentru Murray Rothbard, acest tratat este „izbânda”, „reuşita” în materie de economie; şi totodată, este şi „biblia economică a omului civilizat.” [...] Joseph Salerno spune undeva că importanţa scrierii acestui tratat nu trebuie subestimată. Practic a făcut cu putinţă menţinerea Şcolii austriece şi renaşterea ei după război.

Cei interesaţi să fie parte din carte pot face direct o precomandă în Librăria Mises şi noi vom confirma. Sau, ne pot contacta (contact@mises.ro), pentru informaţii despre stadiul proiectului.

* imaginea de mai sus are doar scop ilustrativ şi nu reflectă cu fidelitate aspectul exterior al cărţii prezentate în acest mesaj

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)