Lansare de carte: Biblia economică a omului civilizat

Institutul Mises · 21 februarie 2018

De ziua lui Mises, pe 29 septembrie 2017, Academia Privată şi Institutul Mises România au organizat (în atmosfera plăcută de la Ceai la Vlaicu) lansarea volumului Biblia economică a omului civilizat. Un comentariu la „Acţiunea umană” de Ludwig von Mises (autor Mihai-Vladimir Topan). Vă punem acum la dispoziţie înregistrarea video a evenimentului.

Alături de autorul volumului lansat a vorbit şi Dan Cristian Comănescu, fondatorul ILvM-R şi traducătorul magnum opus-ului misesian în limba română (amfitrion şi moderator, Tudor Smirna). Înregistrarea merită văzută şi revăzută, oferind de toate: atât o (re)punere în context a principalelor contribuţii ale lui Ludwig von Mises la teoria economică şi a valenţelor explicative ale acestora, cât şi o critică a sistemului capitalist bazat pe diviziunea intensă a muncii (pentru care Mises a pledat prin întreaga sa operă) dintr-o perspectivă tradiţionalistă (anume a societăţilor bazate pe ideea de virtute, cu tot ce implică aceasta).

O notă în margine: de la momentul 1:06:31 îl puteţi vedea pe regretatul Camil Petrescu Jr., probabil într-una din ultimele sale apariţii publice.

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)