Lansare de carte: Biblia economică a omului civilizat

Institutul Mises · 21 februarie 2018

De ziua lui Mises, pe 29 septembrie 2017, Academia Privată și Institutul Mises România au organizat (în atmosfera plăcută de la Ceai la Vlaicu) lansarea volumului Biblia economică a omului civilizat. Un comentariu la „Acțiunea umană” de Ludwig von Mises (autor Mihai-Vladimir Topan). Vă punem acum la dispoziție înregistrarea video a evenimentului.

Alături de autorul volumului lansat a vorbit și Dan Cristian Comănescu, fondatorul ILvM-R și traducătorul magnum opus-ului misesian în limba română (amfitrion și moderator, Tudor Smirna). Înregistrarea merită văzută și revăzută, oferind de toate: atât o (re)punere în context a principalelor contribuții ale lui Ludwig von Mises la teoria economică și a valențelor explicative ale acestora, cât și o critică a sistemului capitalist bazat pe diviziunea intensă a muncii (pentru care Mises a pledat prin întreaga sa operă) dintr-o perspectivă tradiționalistă (anume a societăților bazate pe ideea de virtute, cu tot ce implică aceasta).

O notă în margine: de la momentul 1:06:31 îl puteți vedea pe regretatul Camil Petrescu Jr., probabil într-una din ultimele sale apariții publice.

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)