Genocidul eolian

Tudor Smirna · 25 octombrie 2015

James Delingpole atrage atenţia asupra unei adevărate tragedii ecologice. Turbinele eoliene ucid anual în jur de 30 de milioane de păsări şi 50 de milioane de lilieci, din specii rare sau protejate. Pe bună dreptate, observă inconsistenţa celor care s-au isterizat pentru leul Cecil, fiind în schimb indiferenţi la această tragedie continuă şi de proporţii incomparabile.

Energia solară este de vreo cinci-şase ori mai scumpă decât cea convenţională iar cea eoliană de „doar” două-trei ori. Însă, cea din urmă vine la pachet cu acest adevărat genocid, care nu poate fi estimat monetar, pentru simplul fapt că acele păsări nu sunt în proprietate privată şi nu sunt tranzacţionate pe o piaţă, ca în cazul lui Cecil.

If every single one of the world’s 250,000-plus wind turbines were to vanish tomorrow, the only people affected would be the rent-seeking vulture capitalists who profit by them at the public’s expense. There would be no environmental drawbacks for, as has been widely reported, wind turbines’ contribution to CO2-reduction is negligible. Nor would it make any significant difference to the global economy economy (other than to make it a hell of a lot more cheap and efficient).

Aceasta, în condiţiile în care cele mai bine de un sfert de milion de turbine eoliene au o importanţă insignifiantă în consumul de energie. Din păcate, agenda ecologistă în plin avânt promite să ridice pierderile şi tragediile ecologice la niveluri mai înalte.

Vezi şi: Nici energia regenerabilă nu e neapărat o binecuvântare pentru natură. Păsările ştiu de ce

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)