Din viaţa de sclav a antreprenorului român

Tudor Smirna · 09 aprilie 2015

Comunismul ne-a dat numere unice ca la şeptel şi a abolit orice iniţiativă antreprenorială, iar structurile de control actuale nu sunt decât o inerţie a comunismului, cu impulsuri noi de la UE. Rezultatul este că fac din antreprenori sclavi, în toata puterea şi semnificaţia cuvântului.

Şi iadul nu se termină când închizi firma (proces în sine kafkian), un stat vorace ne va urmări în calitate de persoane fizice până ne va jupui de tot (impozite din ce in ce mai mari pe venituri şi proprietăţi, ca să fim şi noi „civilizaţi”). Chiar dacă am scăpa de tartorii noştri, la nivel superior ne aşteaptă UE, o construcţie socialistă, bazată pe taxarea extinsă şi eliminarea libertăţii din fiecare cotlon, prin controale minuţioase.

România nu are nici o şansă dacă nu se repoziţionează pe un model măcar elveţian, dacă nu chiar ceva mai ambiţios. Cel mai plauzibil, însă, este că vom suferi până când vor face implozie structurile supranaţionale în care ne-am băgat cu un entuziasm prostesc şi în care stam indiferent de condiţii.

Citiţi mai jos despre halul în care se poate purta autoritatea fiscală cu antreprenorii şi ţineţi cont că este, chiar în opinia celei controlate, un control relativ lejer…

Control TVA si impozit profit de la ANAF 2015 – ce mai intreaba inspectorii

·

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)