Economiştii austrieci

Tudor Smirna · 07 iulie 2014

Un poster popular tradus in romana via Dante Bayona

Pentru rezoluţie mai mare şi format editabil, vă rugăm să ne contactaţi.

·

Comentarii

 1. Ptr IosifP -daca se uita pe aici – ref la mesajul tau de la 09/08/2014 la 13:42 de la www.contributors.ro/…

  iata o mostra care sa te lamureasca :
  <i>In sfarsit <b>criminalul borfas si turnator</b> a ajuns unde merita sa ajunga demult si sa nu mai iasa!<b>Nici unul dintre cei imbogatiti dupa 1989 nu au facut avere cinstit,toti au incalcat legea si cu cat mai bogat,cu atat mai criminal!</b>Nu avem nici un </i><b>BOU-gat</b><i> care sa fi facut,inventat,inovat ceva notabil din care sa justifice averea uriasa cumulate intr-un timp atat de scurt.In alte tari bogatii acestora au facut,inventat,intreprins ceva fie si la limita legii,in orice caz oamenii aceia au dovedit ca au cap spre deosebire de <b>dobitocii de la noi cu mutre si glume de Neanderthal care LOGIC NU AVEAU CUM sa faca avere la gradul de prostie care-I caracterizeaza.Voiculescu,spre deosebire de cei mai multi,nu e retardat</b>,insa de o ticalosie vecina cu Uciga-l toaca!Oricum nu sufficient de destept ca sa justifice vreo afacere ci doar manarii ilegale si el!Sa dea Dumnezeu sa scapam de cancerul pestilential difuzat de Antene ce dopeaza cu prostie un popor si asa destul de”dotat”.</i>

  Deci ca sa intelegi chiar daca nu vrei :
  Deci <b>Bou gatii</b> sunt niste boi chiar daca i-ar fi dus capul sa sa fi facut,inventat,inovat ceva notabil din care sa justifice averea uriasa cumulate intr-un timp atat de scurt
  Deci cine este <b>Bou gat </b>este un criminal.
  Suntem un popr de tampiti de aia sunt uni Bou gati .

  Conlcuzia : <b>la propriete c’est du vol!!</b>
  Avanti populo a la riscosa e bassismo triomfera !!

  Pe noi aia slabi ne-au ras! Acum este randul vostru al profitorilor!! Este vorab despre lupta contra ologarhilor .. asa cu era aseara pe burteiera esmiuniuni excolonelului Turcescu.

  Asta ptr ca voi sunteti bigati prin frauda, Ca intr-o societate “libera” si “meritocratica” ar trebvui sa se imbiogateasca teologii, ziaristii, propgandistii, filozofarzi, sociologii, poetii si mai ales criticii literari samd
  etc <i>ejusdem farinae<i>.
  Findca visul lor este o societate bipartita (nu am pretentia ca tu sa intelegi da las ca nici eu nu inteleg cestiile cu Ohm si Maxwell) in care “clerul” sau “oamenii inteleti ai traditiei” sa conmduca si vulgu sa se supuna. Adcia sunt adeptii unei teocratii asiatice sau a unui Imperiu Celes in care cei ca ei sa fie mandarinii care au “mandatul cerurilor” . Asta in timp ce societatea noastra (indoeeuropeana) este tripartita (v Dumezil)
  Asa ca astepata dezvoltarea ulterioara – cei bogati au furat, provatizarea a fots furt (in 98% din cazuri adevarat) samd. Sa va nationalizasm ca sa instauram adevaratul capitalism!!

  A sper ca esti suficent de inteligent ca sa imi intelegi sarcasmul si ca nu toate dcele mai de sus sunt opiniile mele (cestia cu sociatea bi si tripartita .. o zic de vreo 16 ani!! )
  A uitam.. dobiotyocii aia nu prea au azuit de conservarea materiei si legile termodinacii. Insa sunt f asculati si ptr ca multi ingineri nici ei nu au azit de legite termodinamicii ..

  Ghita Bizonu' · 9 august 2014, 14:25 · #

 2. Buna ziua,
  Din cate vad, Hayek se numara printre economistii austrieci originali, in aceasta imagine emblematica. Stiam ca sunt mici controverse in ce il priveste, respectiv ca s-ar delimita in cateva privinte de teoria austriaca pura, cum o vedea Mises de exemplu. … Daca apare cu motto-ul acesta: “colectivismul este sclavie”, nu vad de ce s-ar delimita de linia austriaca autentica. Recunosc ca nu cunosc foarte bine, nu stiu daca se refera la colectivism in sensul pe care l-am cunoscut si noi, adica C.A.P-urile agricole rurale sau ceva de genul acesta – sau se refera la colectivism in sens socialist, solidaritate sociala, in general (caz in care e vadit “libertarian/austriac”. voi mai citi suplimentar, sa inteleg mai bine … m.s.

  Mihnea S. · 30 august 2014, 20:04 · #

 3. ar fi util un rebranding al site-ului, fara referire la unul sau altul din reprezentantii scolii austriece (ca-i mises, hayek sau rothbard, etc) – eventual, o denumire generica pentru toti.

  nick m. · 3 octombrie 2014, 12:56 · #

Comentează (se va posta după moderare, la intervale neregulate)